От х:

Днес в x:

Хасковлийка: От чешмите в Изгрев тече или уран, или кал

Изображение 1 от 4

    Кафява вода течеше от чешмите ни днес в късния следобед (писмото е изпратено в понеделник привечер - б.р.), пише на редакционната поща нашата читателка Мария Статкова. Тя уточнява, че това не е само в техния дом, но  в целия кв. Изгрев на Хасково. Прилага и снимка от мивката си, от която се вижда каква вода тече от чешмата, като за сравнение е сложила до чашата с кална вода друга, с чиста течност.

    „Най-лошото е, че това е почти ежедневие“ , продължава писмото. „Дори във водата да няма уран, тя определено не е годна за абсолютно никакво ползване, камо ли за пиене. Това, разбира се, знаем, че се дължи на лошата канализация, но питам аз управляващите града ни - докога ще продължават да бездействат и да ни тровят. Да не говоря, че от въпросната канализация не можем да влезем в къщата си, понеже тръбите са разбили малкото останал асфалт на ъгъла на улиците „Единство“ и „Кричим“.

    Хасковлийката е изпратила и снимки, на които се вижда плачевното състояние на настилката пред дома им.

    „Издатината с всеки изминал ден става по-дълбока от едната страна и по-висока от другата. Трябва да носим бебешката количка на ръце, за да се доберем до входа. Видно е също и колко пъти въпросните улици са били разкопавани от ВиК и закърпвани, от което няма голяма полза“.

    Жената се надява все пак този толкова дълго отлаган проблем в най-скоро време да започне да се решава.

    „Защото ние сме граждани на една „уж европейска” държава“, завършва писмото.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      26 -1
      08:06, 25 апр 2017
      Хасково.нет направете проверка на целия квартал изгрев и сами ще се убедите за какво става въпрос, особено в дъждовно време. Запушени канализации, от шахтите излизат фекалии, дупки, разкопани улици, тротоарите са в плачевно състояние, а някъде дори ги няма, мръсотия. Това е по по-главните улици. Влезте и в по-малките улички, там нещата са още по-зле. Никой не взима мерки. Почти всеки понеделник заради митницата е пълно с камиони, които спират където им падне, за да излезеш от квартала трябва покрай камионите да минаваш на слалом. Този квартал никога не е бил ремонтиран изцяло и качествено. Ако се прави нещо е само преди избори и то тук там само.
    • 2
      Ке
      Кенанския Маймун
      25 -10
      10:20, 25 апр 2017
      Как се прави "Герберастка психо-промивка " ?
      - излизат 4-5-6 учени и казват че няма уран
      - излиза Мутрата и казва че ще даде 2 милиона лева ( 1 км магистрала)
      - на местно ниво почва да се играе тук уран , там уран ...
      ...
      и бой с бухалките който не слуша
    • 3
      Ha
      Hakan
      19 -8
      10:35, 25 апр 2017
      Делян Добрев и ти си виновен за урана
    • 4
      Съ
      съсед
      20 -1
      10:40, 25 апр 2017
      абсолютно съм съгласен със сигнала. Улица " Единство" в отсечката от автото до улица Кричим е в отвратително състояние. Липсва централна канализация, тръбите за чистата вода са стари етернитови и се пукат постоянно, което води до течове и огромни дупки. Няма настилка по тротоарите и се налага гражданите сами да ги бетонират или почистват от тревата за своя сметка. Положението става нетърпимо и ,ако не се вземат незабавни мерки , считам че следва да се организират протести пред Общината и отказ за заплащане на данък сгради и такса смет.
    • 5
      Bl
      blabla
      16 -7
      11:23, 25 апр 2017
      Mного по-важното е, че голямото хоро в Брюксел тръгна начело с Хасково и евродепутата Ева Майдел.Какво ни занимавате с кал, уран и мръсната вода.
    • 6
      Bu
      buba
      4 -1
      15:56, 25 апр 2017
      Вие поне имате някаква вода. В квартал Болярово няма никаква вода от 7 дни.
    • 7
      Sh
      shdjdk
      4 -1
      15:59, 25 апр 2017
      В този квартал няма нито канализация, нито асфалтирани улици, нито тротоари, нито улично осветление, квартал забравен от общината. Кварталът не е забравен, когато трябва да се плащат данъци. Крайно време е да се отделят финансови средства и да се създадат по-добри условия за живот в този квартал.
    • 8
      Ъп
      ъпсурт
      7 -1
      16:57, 25 апр 2017
      Лелеее,пълен абсурд сме.Няма вода,няма асфалт,няма осветление,гражданите бъркат по кошовете за боклук,кучета ни ядът и още 100 такива.А Управляващите слагат светещи светофари на театъра/един пример ей така ми дойде/..що за приоритети?
    Последни новини