От х:

Днес в x:

Полицията в Пловдив с решителни мерки срещу възможни злоупотрепи при регистрацията на МПС

Променен е начинът за обслужване на гражданите, чакащи за регистрация на моторни превозни средства. Прекратена е практиката едно лице да прави регистрация на повече от един автомобил. Заявлението за регистрация се издава, след като водачът се яви с конкретния автомобил пред самото гише за регистрация, като е въведен един вход и един изход за преминаване. Това съобщиха от ОД на МВР в Пловдив относно предприетите действия за предотвратяване на възможни злоупотреби, свързани с регистрацията на автомобили.

С оглед избягване на предварително образуващи се опашки пред сградата на сектора е въведено ограничение в часовия диапазон между 17 часа и 6 часа за паркиране на ул. "Напредък". При констатирани нарушения на указателните знаци, автомобилите се репатрират от служители на ОП "Паркиране и репатриране", а на водачите се налагат санкции по Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на Пловдив и по ЗДвП. Освен това дежурните служители извършват денонощен контрол и периодично пропускат в двора чакащите автомобили.

Всички чакащи автомобили биват регистрирани в рамките на работния ден. От полицията апелират към гражданите да не се доверяват на лица, предлагащи им срещу заплащане да пазят ред или да посредничат за ускоряване на услугите по регистрация на МПС.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини