От х:

Днес в x:

„Песен за Апостола” донесе награда на Михаил Евтимов от Национален фест

Изображение 1 от 2

    Изпълнението на „Песен за Апостола” донесе на Михаил Евтимов от детска вокална група „Орфейче” при Младежки център” – Хасково грамота за участие и Диплом на национален дворец на децата – София.

    Той бе сред най-малките участници от общо 52 деца във възрастова група от 1 до 4 клас в тринадесетото издание на Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие‘2017“ в Панагюрище.
    Тържественото откриване на фестивала се състоя в голямата зала на Театър Дом-паметник в събота. В рамките на два дни
    300 изпълнители от 21 населени места се изявиха с български песни с патриотична насоченост.

    Фестивалът е посветен на 180-та годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски и 165-та годишнина от рождението на Павел Бобеков - революционер, председател на Привременното правителство и хилядник по време на Априлското въстание в IV революционен окръг.
    Младите изпълнители се оценяваха от професионално жури в състав: доц. Етиен Леви – български певец и музикален педагог, преподавател към департамент „Музика“ в Нов български университет, консултант и вокален педагог в редица риалити формати; Красимир Гюлмезов – композитор, певец и инструменталист; Искра Милкова – сертифициран вокален преподавател, инструктор към Американския институт IVA /Institute for vocal advancement/, вокален педагог в трети и четвърти сезон на риалитито X Factor Bulgaria.
    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини