От х:

Днес в x:

Как да разпознаем сексуалния тормоз в брака

Една от най-неприятните и стресиращи ситуации, в които можем да попаднем, е да бъдем наранявани от своята брачна половинка. Съпругът ни е човекът, на когото доверяваме всичко, включително и живота си, и когато той се окаже в ролята на злоупотребяващия с нас, може да се почувстваме в безнадеждна ситуация.

Много жени не осъзнават, че са сексуално насилвани, докато не стане твърде късно. В някои случаи съпругът смята, че притежава тялото на своята съпруга и може да прави с него каквото си пожелае. Друг проблем е, когато той отказва секс – това също е форма на сексуално насилие.

Признаците за него могат да бъдат както едва доловими, така и достатъчно болезнени, за да оставят видими следи по тялото. По какво можем да познаем сексуалното насилие?

Принудени сме да вършим неща, които не искаме

Здравословният сексуален живот се случва, когато и двамата възрастни правят нещо, за което са съгласни и го искат, вследствие на което се чувстват добре. Ако сме принудени да правим неща, които не искаме, вече става дума за тормоз. Това може да включва всичко – ролеви игри, определени сексуални действия, обличане по определен начин – всичко, което не одобряваме. Принуждаването да правим секс, когато не искаме, също е насилие.

Обвинявани сме за скучния сексуален живот

Насилниците често обвиняват своите жертви и така жертвата започва да се съмнява, че подтиква насилника към тормоз.

Като съпруга, наш дълг е да угаждаме и задоволяваме съпруга си и, ако не можем, тогава той има пълно право да ни нападне. Ако се чувстваме по подобен начин, трябва да отворим очи и да разберем, че това е класическа форма на тормоз.

Натискът, манипулирането и използването на вина също е сексуално насилие. Отказът да се използват контрацептивни методи, вследствие на което ставаме уязвими към инфекции и полово преносими заболявания, също не е правилен.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини