От х:

Днес в x:

Търсят се написани от деца приказки, за да бъдат издадени в книга

Конкурсът "Дъбови листа" събира написани от деца приказки, за да издаде най-добрите от тях в книжка, илюстрирана отново от деца. 

До 24 май включително всички деца и младежи до 18 години могат да изпращят до 3 свои текста с дължина до 2 стандартни машинописни страници в Word-формат на имейл dabovilista@gmail.com. Ограничения в жанра няма. Добре дошла е всяка добра приказка, независимо дали разказва за феи, принцеси, животни, извънземни и земни истории. Конкурсът няма и творчески ограничения. Много важни са само доброто въображение и добрата писмена култура.

Инициаторът на конкурса, илюстраторът и издател Нуша Роянова казва: От доста време ми се иска да издам книга за деца, написана от деца и илюстрирана от деца. Затова и обявих този конкурс, за да може повече дечица да участват".

Нуша Роянова е убедена, че ще се получи много интересна книжка и си струва да се участва в конкурса. Все пак да видиш своя приказка в истинска книга, която се продава по книжарниците, на тази "малка" възраст... не е ли прекрасно.

Днес е Деня на книгата - 23 април.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта

Последни новини