От х:

Днес в x:

Структурата на кабинета ”Борисов 3”

Структурата на Министерски съвет е готова и се запазва същата като брой министерства - 4 вицепремиери, един премиер и 17 министри.

"Не сме коментирали персонално, но е известно едно нещо - името на министър-председателя в следващото правителство", каза пред Канал 3 лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той коментира, че е логично двамата с Валери Симеонов да влязат в изпълнителната власт. 

Каракачанов обясни, че конкретните имена на бъдещите министри ще станат ясни до края на идната седмица. Той обаче не скри, че има намерение да предложи Султанка Петрова за социален министър. 

Лидерът на ВМРО каза, че не е обсъждано дали ще става вицепремиер, а за перспективата да стане министър на отбраната и как в НАТО биха приели това, коментира,че "не избираме правителство на НАТО, а на България, която е суверенна държава".

"Сфера на интерес за Обединените патриоти са всички ресори на изпълнителната власт, чрез които могат да се решават проблемите, които обществото очаква да бъдат решени.

Имаме много ресори, за които имаме идеи, вече заложени в общата програма, както и хора, които биха били полезни. Защо не в земеделието, екологията, икономиката, образованието", обясни Каракачанов на въпроса към кои министерства имат претенции Патриотите. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини