От х:

Днес в x:

"Златна Тракия" и Народният оркестър на община Хасково омагьосаха Брюксел с българския фолклор

Изображение 1 от 5

    Ансамбъл "Златна Тракия" и Народният оркестър на община Хасково представиха магията на българската народна музика в Брюксел, съобщиха от общинската администрация.

    Концертът и уоркшопът, които са  част от представянето на хасковските формации на фестивала BalkanTrafik 2017, минахав препълнена зала в Центъра за изящни изкуства „Бозар”. От  Хасково са единствените състави, които присъстват на форума от България, те са по покана в Брюксел на българския евродепутат Ева Майдел.

    В концертната зала повече от 50 белгийски деца усвоиха стъпките на българско право хоро под вещото напътствие на хасковските танцьори. Заразени от магията на българския танц на хорото се хванаха и техните родители.

    Фестивала BalkanTrafik 2017 се провежда от 20 до 23 април в белгийската столица за 11 път.

    Тази година форумът бе открит от Оркестъра за сватби и погребения на Горан Брегович.

    На 23 април на  "Гранд плас",  е  Голямото хоро, в което също ще се включат  хасковските състави. Инициатор на Голямото хоро е Кристалина Георгиева. През тази година организатор на проявата, която се провежда за пета поредна година, е Ева Майдел, а партньори са представителствата на Европейската комисия и Европейският парламент .

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Бр
      БРАВО!
      14 0
      23:01, 22 апр 2017
      Браво! Истински хасковлии истински българи! Браво на Димчо и на Златка ръководителите на съставите, страхотни сте хора! Дълбок поклон! Гордеем се!
    • 2
      Ке
      Кенанския Маймун
      6 -1
      06:23, 23 апр 2017
      Браво на Хасковските самодейци ... Направо са Атомни ....
      Уранови де :)))
    Последни новини