От х:

Днес в x:

Президентът иска проверки на оградата по границата в Хасковско

Има редица смущаващи факти около изграждането на граничната ограда на територията на област Хасково. Това заяви днес в областния град президентът Румен Радев.

„Полагат се необходимите усилия тя да бъде завършена, а в същото време има редица смущаващи факти. Един от тях е, че договорите са сключвани за двуредова ограда, плащането е за двуредова ограда, а оградата е едноредова. На въпрос дали сделката ще отиде в прокуратурата, Румен Радев отговори: Аз ще държа да бъде изяснена истината.

„Всичко онова, което се е правило по оградата е било с изричното съгласие на МВР“, коментира депутатът Станислав Дечев, по чието време като областен управител започна изграждането на възпрепятстващото съоръжение. „Още със заданието за изграждането на оградата бяха обосновани и двуредова и едноредова част. По преценка на МВР и гранична полиция бяха изграждани на едни места двуредови, на други едноредови. От друга страна сме се съобразявали и с наличните средства. Но категорично средствата, които са изразходвани, са по предварително задание за тип А - т.е. двуредово и тип Б- едноредово съоръжение. Всички средства са разплащани когато вече е било определено точно от какъв тип ограда ще има на дадената отсечка.

Цялата информация за изграждането на съоръжението е публична и качена на страницата на областната администрация в Хасково и всеки може да я разгледа“, каза още Станислав Дечев. Той уточни, че двуредовата ограда по границата с Турция на територията на Хасковска област е малко над 10 километра, останалите 22 километра са едноредово съоръжение.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Се
    Семерджиев
    6 -1
    14:29, 21 апр 2017
    През 2015 г. са били транслирани директиви от Европейския съюз за контролно ниво на естествения уран в питейната вода. Позволената дотогава норма от 0.06 мг/л уран във водата, е била намалена на 0.03 мг/л - колкото е препоръката на Световната здравна организация, която пък е била вдигната двойно от 2005 г. досега. Показателят за алфа активност (спектър от радиоактивността) вече е 0.1 бекерел/л, а преди е бил 0.5 бкр./л или пет пъти по-висок.
    Това означава, че уловените стойности в Хасково от началото на месеца - за 0.04 мг/Л в два кладенеца и 0.06 мг/Л в трети, нямаше дори да се считат, както и не са се считали, за опасни допреди две години, обясни служебният министър на здравеопазването Илко Семерджиев миналата седмица.



    Толкова години сме ползвали тази вода и с една наредба тя вече е негодна. Толкова паника и страх в населението,това е престъпление. Нека бъдат направени кладенци и водопровод,поне това заслужава Хасково.
  • 2
    Ами точно това предложи ДЕЛЯНЧО той като че ли е чакал това да се сондират нови кладенци Тази идея вероятно е узрявала отдавна в главата му в компания с АВЕРИТЕ му Т Лилянав Гаргов Величко Минев и СИЕ градси Разбойници и ето момента дойде Кладенци без обществена поръчка сондирането се възлага на наши хора и ХОП 2 000 000 лв в НАШИТЕ ГУШКИ А ние БАЛАМИТЕ си подхвърляме УРАН и си ИГРАЕМ с АЛФА частици
Последни новини