Комплекс Райски кът

Президентът иска проверки на оградата по границата в Хасковско

Има редица смущаващи факти около изграждането на граничната ограда на територията на област Хасково. Това заяви днес в областния град президентът Румен Радев.

„Полагат се необходимите усилия тя да бъде завършена, а в същото време има редица смущаващи факти. Един от тях е, че договорите са сключвани за двуредова ограда, плащането е за двуредова ограда, а оградата е едноредова. На въпрос дали сделката ще отиде в прокуратурата, Румен Радев отговори: Аз ще държа да бъде изяснена истината.

„Всичко онова, което се е правило по оградата е било с изричното съгласие на МВР“, коментира депутатът Станислав Дечев, по чието време като областен управител започна изграждането на възпрепятстващото съоръжение. „Още със заданието за изграждането на оградата бяха обосновани и двуредова и едноредова част. По преценка на МВР и гранична полиция бяха изграждани на едни места двуредови, на други едноредови. От друга страна сме се съобразявали и с наличните средства. Но категорично средствата, които са изразходвани, са по предварително задание за тип А - т.е. двуредово и тип Б- едноредово съоръжение. Всички средства са разплащани когато вече е било определено точно от какъв тип ограда ще има на дадената отсечка.

Цялата информация за изграждането на съоръжението е публична и качена на страницата на областната администрация в Хасково и всеки може да я разгледа“, каза още Станислав Дечев. Той уточни, че двуредовата ограда по границата с Турция на територията на Хасковска област е малко над 10 километра, останалите 22 километра са едноредово съоръжение.

Красимира Славова


2 Коментара

Хороскоп за 24.06.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини