От х:

Днес в x:

Общината купува електрически самосвал за “Екопрогрес” за 80 бона

Електрически самосвал с подвижни канати и решетки за общинското предприятие “Екопрогрес” ще купи община Хасково, ако на сесията следващия петък ОбС одобри предложението на кмета Добри Беливанов. Градоначалникът иска съгласието на общинските съветници общината да кандидатства пред Националния доверителен екофонд за финансиране по Инвестиционната програма за климата, по която може да се отпуснат 15 000 лв. за закупуването на електросамосвала обаче общината ще трябва да доплати още 65 000 лв.

Поради своята компактност и ниско собствено тегло този самосвал е подходящ за работа в паркове и градинки, като същевременно няма да поврежда настилката, мотивира се кметът. Изплащането на инвестицията е за по-малко от 5 години, значително по-кратко от предвидения полезен живот на превозното средство, пише още в докладната записка на кмета.

Електрическият самосвал ще бъде избран след обществена поръчка, което е условие за финансиране от Екофонда.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Мо
    може ли това да е кмет?
    23 -8
    16:13, 21 апр 2017
    Електрически самосвал по Инвестиционната програма за климата.......!!!!! И това ако не е тъпотията на хилядолетието ряпа му кажи. Хората в Хасково се тресат от страх за живота си заради скритата истина за урана във водата, тоя луд кмет има за първа грижа градинките и климата..... Беливанов и свитата му некадърни общинараи удариха дъното на безхаберието. Срам и позор.
  • 2
    Хи
    Химко
    20 -6
    16:22, 21 апр 2017
    Ало Добри как може да купиш подобна простотия бе .... Я оправи малко тия дупки че града е замясал на сирене бе ! Дай малко пари за тоя град не за машини дето няма кои да ги кара ! Че целият ти екопрогрес е от банда некадърници !
    • Яя
      яя
      13 -4
      16:36, 21 апр 2017
      От дупките няма да получи такъв висок процент както от продавача на самосвала. То е ясно
  • 3
    Ху
    Хулиган
    15 -2
    19:01, 21 апр 2017
    Общината най добре да купи на всички общински съветници по един вибратор който ще ползват по време на сесия. Така кефът им ще е пълен.
  • 4
    Не
    Незапознат
    3 0
    22:52, 21 апр 2017
    В последно време общнарчетата ни се опитват да внедрят иновациите на научнотехническият прогрес в града ни.Това щеше да е добре ако населението му не се топеше.
Последни новини