19 °C

Делян Добрев: Спешно отпуснете 2 млн. за водата в Хасково!

Хасковският депутат Делян Добрев призова от трибуната на парламента служебното правителство спешно да отпусне още на заседанието си в сряда 2 млн. лева за решаване на проблема с водата в Хасково. Според изчисленията на депутата толкова ще са необходимите средства за сондиране на 7 нови кладенеца и изграждане на довеждащ водопровод.

Това ще реши изцяло проблема с питейната вода в Хасково, смята Добрев. Той е направил и подробна разбивка на разходите.

Изказването му бе след бурни дебати и обвинения в парламента по повод урановата вода в областния град. “Да престанем с политическите изказвания и да намерим практическо решение на въпроса”, призова Добрев депутатите.

Пред Haskovo.net той коментира, че новите кладенци и новият водопровод могат да влязат в експлоатация до два-три месеца. “Има възможност да не се минава по тежките процедури по закона за обществените поръчки, които отнемат по половин година, защото имаме ситуация на спешност. По тази процедура до няколко дни, ако служебното правителство се вслуша в призива ми и отпусне средствата, сондажите да започнат. Паралелно с това може да започне изграждането и на новия водопровод, така че до лятото проблемът с водата да бъде решен”, заяви Делян Добрев.

Тодор Кръшков


49 Коментара

Хороскоп за 22.04.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини