30 °C

Чешмите в Болярово пресъхнаха, пускат вода от Бадема

Чешмите в Болярово пресъхнаха от снощи, сигнализираха живеещи в хасковския квартал. Водоподаването е прекъснато заради спирането на помпената станция, която захранва с вода района. Дърпането на шалтерите в помпени станции 1 и 2 стана миналия ден по разпореждане на РЗИ заради завишените нива на уран във водата.

Живеещите в хасковския квартал обаче се гневят, тъй като от ВиК Хасково не давали яснота кога ще получат вода.

За справяне с проблема от водното дружество започнаха изграждане на връзка към водопроводната мрежа в квартал Бадема от вододайна зона Ябълково към Болярово. За целта ще трябва да се прокопае трасе от около 30 метра, обясниха техници от водното дружество. На място работят два екипа с два багера и два самосвала.

Шефът на ВиК район Хасково инж. Иванко Милушев уточни, че водоподаването е прекъснато само в долната част на Болярово. Останала част от квартала има вода, тъй като се захранва от така наречената помпена станция „Редки метали“. Той заяви, че водата към Болярово трябва да потече още тази вечер.

Инж. Милушев допълни, че само квартал Болярово е засегнат от спирането на водата в двете помпени станции. Другите райони имали алтернативни източници. По негови думи обаче ако в скоро време не се намерят допълнителни водоизточници може да се стигне до режим на водата в Хасково. Той обаче не се ангажира със срокове.

Анета Кутелова


4 Коментара

Хороскоп за 26.04.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини