От х:

Днес в x:

Банда каналджии отвлекли 1-годишно дете на мигранти и ги изнудвали

8 български граждани са задържани за съпричастност към каналджийство и изнудване на семейство от Ирак, съобщиха от МВР.

Чужденците, които на 16 април т. г. преминали нелегално границата ни с Турция, били засечени на зелената граница със 7-годишното им дете. Те обяснили, че каналджии са отвлекли едногодишната им дъщеря. Заедно с тяхна роднина и други нелегални мигранти, качили детето в автомобил и го отвели на неизвестен адрес, а после започнало изнудването за пари.
След сигнала, стартирали и незабавни оперативни действия на територията на Свиленград, където криминалистите задържали четирима български граждани, заподозрени за участие в извършеното престъпление. В хода на операцията, на територията на София, криминалистите засекли автомобил, в който заедно с осмината чужденци било открито и детето. Спряна е и ескортиращата ги кола. Задържани са четирима мъже от Харманли, които са оказали яростна съпротива при ареста.
Акцията е реализирана от криминалисти от Главна дирекция „Национална полиция“, полицаи от МВР-Хасково и СДВР. Работата по образуваните две досъдебни производства – за изнудване и незаконно подпомагане на чужденци, продължава под надзора на прокуратурата. 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ка
    какъв е този ужас
    28 -1
    17:41, 20 апр 2017
    Ние общество от отрепки ли сме?
  • 2
    Лю
    Любопитен
    12 -1
    21:04, 20 апр 2017
    Дайте им имената на тези изверги! Защо ги криете? Стига вече с тези следствени тайни!
Последни новини