От х:

Днес в x:

Стив Балмър създаде сайт, който показва къде отиват парите на американските данъкоплатци

Спомняте ли си Стив Балмър, който обича да крещи, да размахва ръце и да показва странни реклами? През 2014 година Балмър напусна Microsoft. A сега можем да видим за какво по-точно се харчат парите на данъкоплатците. Сигурно малко хора могат да си представят, че от бюджета на САЩ през 2013 год. за Кения са отишли 912 милиарда долара като външна помощ (Осигуряване на общата отбрана)

Стив Балмър стартира нов и много интересен проект. Това е публична онлайн база данни, благодарение на която всеки желаещ може да получи конкретна и достоверна информация за доходите и разходите на американското правителство. Сайтът се нарича USAFacts и обединява на едно място огромни количества статистика и финансови отчети от последните три години, събрана от 70 федерални източника на информация. Данните предварително се обработват от група внимателно подбрани и добре подготвени професори, икономисти и анализатори. Сайтът вече функционира.

В интервю за The New York Times Стив Балмър подчерта, че този сайт е предназначен преди всичко да помогне на хората да разберат „за какво точно правителството харчи техните пари„.

Новият проект е струвал на Балмър $10 милиона. Част от тях е изразходвана за подбора на екипа и за обработката на данните. Бюджетът на държавата е най-внимателно подреден по всички пера и веднага се разбира, колко и за какво се харчи.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини