От х:

Днес в x:

Асфалт във вилните зони след приемането на Общия устройствен план

Изображение 1 от 3

    Асфалт във вилните зони на Хасково ще има едва след като бъде приет Общия устройствен план, след което ще има възможност да се кандидатства по различни проекти и програми за прекарване на канализация там. Едва след това може да се асфалтира. Няма смисъл в момента да се полага асфалтова настилка, която в последствие ще трябва да бъде премахната отново. Това е становището на Община Хасково в отговор на сигнали от читатели за ужасното състояние на улиците във вилните зони край града. Читатели ни изпратиха и снимки, илюстриращи  състоянието им във вилна зона Куба под Тих труд и кв.“Изгрев“.

    “Дали това е път на градска локация, дали за този път е необходимо да се плащат данъци и винетки ? Зеят дупки , стърчат тръби .. трошим коли и си чупим краката. Отново празни обещания отпреди повече от година за пътищата по вилните зони ...”, пише в писмо до Haskovo.net наш читател.

    „Знаем за проблемите. Тези сигнали бяха изпратени и в общината. Кметът на Хасково вече е отговорил на въпросите на хората“, коментираха от пресслужбата на пл. Общински 1. Оттам уточниха, че единственото, което може да се направи към настоящия момент е трасетата да се чакълират.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (20)

    • 1
      Те
      Тенчо Лесингеров
      13 0
      09:08, 20 апр 2017
      Вече сме квартал на града, поне така ни вземат данъците. Относно чакълирането досега е за наша сметка. След зимата отново се нуждаем от подравняване. Става въпрос за улица "Пазарска" . Кого да потърсим?
      • Ни
        НикМик
        8 0
        09:17, 20 апр 2017
        Пуснете молба в стая 21 в сградата зад общината!
    • 2
      Тт
      тт
      10 0
      09:38, 20 апр 2017
      От чакълирането през миналата година и сега гълтаме прахоляците.
    • 3
      Ма
      мастикаджия
      8 -9
      09:59, 20 апр 2017
      Дойде ГЕРБ на власт и пак за асфалт заприказвахме!
    • 4
      Ba
      Bay Ivan
      12 0
      10:00, 20 апр 2017
      Пътя за Пловдив (не магистралата) 97лв винетка за това ли плащаме?, огромни дупки, говорим само за област Хасково!!!
    • 5
      Вс
      Всевишния Кенанец
      13 -11
      10:05, 20 апр 2017
      ами така е като незаконно се построиха разни къщи във вилните зони без проекти, улиците си останаха същите сокаци и пътечки, без инфраструктура, но Ганьо си е Ганьо...трябва да е наврян някъде и оттам да лае като пес....затова сега ще чакате, ще давате пари за чакъл и ще се молите зимата да няма сняг за да може да се приберете...там където няма вода, тока не е константа и пътя минава между две ръждясали телени мрежи отпреди 50 години!
    • 6
      Fs
      fsdfsdfs
      10 -5
      10:22, 20 апр 2017
      Всевишния Кенанец
      от къде знаете , че има незаконни къщи .. всичките са построени законно и имат както канализация ( да от преди 100 години) така и ток .. преди няколко години се направи нова електротранспортна мрежа всеки си има както водомер така и ел. табло и си плаща и ток и вода и данък сгради и данък смет без да има кош за отпадъци.
      всяка година се мери пътя , гледа се през сателит не знам как си мислите , че може да има построена къща незаконно.
      • Gh
        ghftsf
        7 -3
        11:34, 20 апр 2017
        Казва се електропреносна мрежа, а не "електротранспортна".... :)
    • 7
      Gh
      ghftsf
      10 -1
      11:10, 20 апр 2017
      Канализация на вилна зона Кенана няма. Има септични ями, които не са канализация...:)
      • Fe
        fefwa
        2 0
        12:18, 20 апр 2017
        а вилна зона Куба има , разбира се който си е платил частно ВИК Бялков му прекарана ..
    • 8
      От
      Отчаян
      5 0
      11:15, 20 апр 2017
      Вече и на чакъл сме съгласни, по добре е от кал. Улица "Мир края" дори не е във вилната зона, направо си е в града.
    • 9
      Сл
      Сланинко
      5 0
      12:37, 20 апр 2017
      Миналата година фирма чакълира отсечкити от Пловдивския гроб парк на запад към Кенана и от края на СВ СВ Кирил и Методи на север чак до Големия камък но след няколко големи валежа с дупките и езерата са отново НА ЛИЦЕ ФИРМАТА тногава писа н ХАС НЕТ че дава 2 г ГАРАНЦИЯ Ха сега да си СВЪРШИ РАБОТАТА
    • 10
      Ве
      вер вам
      5 0
      13:10, 20 апр 2017
      Интересно, защо не оставиха и данъците и таксата смет, която плащаме от 2000г за тогава? До сега сме си платили доста голяма част от така свидещите им се средства!
    • 11
      Na
      Naz
      3 0
      14:42, 20 апр 2017
      Ами квартал Каменец ?Плащаме високи да данъци за празни парцели на които не можем да строи м защото няма път !!!
      • Не
        нек
        3 0
        14:49, 20 апр 2017
        на празни парцели данък смет......държава ти да видиш
    • 12
      Со
      Собственик на законна къща
      3 0
      14:49, 20 апр 2017
      След като заравниха с чакъл Куба l миналата есен(от което няма и помен вече),вместо да си трошим колите,започнахме да гълтаме ежедневно повече прах,отколкото в центъра на голям град.Няма смисъл от временни мерки.Щом не се прави нищо,поне да не плащаме и данъци и такси за услуги,докато не ги ползваме.Нормално ли е да плащаш такса смет 270 лв.без да имаш сметоизвозване и въобще кош на по-малко от километър?
    • 13
      То
      Точно
      1 -3
      14:52, 20 апр 2017
      Точно така! Само Кенана се коментира, ама техните пътища са хиляди пъти по- хубави от тези в Каменец. А в Каменец също плащаме високи данъци, а дори чакъл нямаме. Там също има страшно много вили. Не е редно пак да се подобрява само Кенана, за сметка на другите вилни зони. Нека докарат пътищата по другите вилни зони до нивото на Кенана, пък тогава да асфалтират Кенана.
    • 14
      Не
      Незапознат
      0 -1
      21:45, 20 апр 2017
      Винаги ще се намери духовно ограничено човече затворено в кръга на битовите си интереси на ежедневието да има не само претенции но и да е обидено че за другаде в момента се говори.Рибата още в морето а то да подскача с тиган в ръка и вика:Тука,първо тука.
    • 15
      Къ
      към незапознат
      1 0
      09:04, 21 апр 2017
      Кое е духовно ограничено? Че се плащат навсякъде еднакви данъци, но се урежда все едно и също място?! Ами, как, на Кенана се навъдиха един куп скъпи имения- естествено на тях ще направим асфалт, пък простолюдието нека ходи по кални пътеки. В Каменец няма дори чакъл, кара се по пръст и поляни. Това нормално ли е? От колко години хората там чакат, и все до тях не стига нищо. Дори не се говори за тази вилна зона- сякаш не съществува. Винаги , когато се зареве за пътищата по вилните зони, все за Кенана се приказва!
      • Не
        Незапознат
        0 0
        00:30, 22 апр 2017
        Надявам се знаете какво означава квартал или вилна зона на богатите.Богаташката каста е намесена и във властта по един или друг начин.Логично е да оправи инфраструктурата около мястото където живее.Не казвам че това е нормално но всякой така прави.Даже вие който нямате никаква такава да промените нещо се опитвате.Ако имахте първо Каменец щяхте да направите скоростна отсечка с паркове отстрани.Ако това ще ви ви успокои ще ви кажа че в Куба и Кенана си имат също проблеми.На места там така са разпределени парцелите че и да се иска да се асфалтира ще е невъзможно съгласно изискванията за тротоари.А в сегашно време да се отчуждава място е много трудно.Най вече там.Този който например визира Куба 1 е пропуснал да спомене че в началото така да се каже се е превърнала в промишлена зона.От едната страна има автосервиз а от другата цех за климатизация от която постоянно зъзгат с шмергелите и блъскат с чуковете.По нагоре се правят тениски с щампи.След това пък следва този който му дава работата.Предполагам точно тоя е изравнил пътя за да може да се движи постоянно и бързо.Така че всички които са там ще гълтат прахоляка.Май в желанието си да ви успокоя ядосах или засегнах други но това е действителността. Неуредици има навсякъде.Това което е лошо че тези които трябва да се борят с тях са същите които ги създават пряко или косвено.Така че единствено остава по някакъв начин да се живее или съществува с реалността щом не може да се избяга от нея.
    Последни новини