От х:

Днес в x:

Еко-панаир по повод Световния ден на Земята

Първи по рода си еко-панаир в Асеновград ще се състои днес във фоайето на градската библиотека. Поводът е наближаващият Световен ден на Земята - 22 април. Идеята е да бъдат представени проекти, дейности и инициативи, по които работят детските градини, училищата, еко-организациите и неформални групи в общината, а целта - да се представи работата на организациите, свързана със създаването на екологична култура, популяризиране на природното наследство на града и идеите на устойчивото развитие сред подрастващите и общността.

На всеки от участниците ще бъде предоставен щанд, на който да изложи своите материали. Това могат да бъдат рекламни материали, снимки от проведени събития, изработени от децата и съмишлениците предмети от рециклирани материали или природни материали и др. На най-активно работещите детска градина и училище по темата за екология и устойчиво развитие ще бъдат връчени плакети "Зелено училище" и "Зелена детска градина".

Еко-панаирът е част от проекта "Станимашки еко-к@лейдоскоп за устойчиво развитие", финансиран по програма на фондация "Глобални библиотеки-България", който се изпълнява от Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в партньорство с НАРД, ОУ "Ангел Кънчев" и училищното настоятелство.

Панаирът ще започне в 14 часа.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини