От х:

Днес в x:

Прокуратурата се самосезира за водата в Първомай

Районната прокуратура в Първомай се самосезира по публикации в медиите и разпореди проверка за наличието на опасни вещества в питейната вода в част от кварталите на града и няколко околни села. Проверката е възложена на Районното управление на МВР и се извършва с оглед на данни за престъпление по чл. 352 от Наказателния кодекс - за замърсяване на почвата и подземните води, с което стават опасни за хора или животни и растения или негодни за използването им за културно-битови, здравни, земеделски и други стопански цели.

В хода на проверката ще бъдат назначени експертни справки, ще се изискат становища и информация от Районна здравна инспекция - Пловдив, ВиК и други институции за качеството и състоянието на питейната вода в част от първомайските кварталите и села, както и за причините за евентуалното й замърсяване. Срокът за приключване на проверката е едномесечен.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    77
    7788
    14 0
    14:42, 18 апр 2017
    А досега защо не си сваляха превръзката от очите? Повече от 30 години Редки метали какво превеха и къде са замерванията, ежедневните отчитани данни от дозиметрите? Защо сега? Не, че не трябва, но...
  • 2
    Ер
    Ерин Брокович
    5 0
    17:24, 18 апр 2017
    Вододайната зона в Бяла река трябва да проверяват - откъдето идва водата . И целия, ама целия град да съди ... Държавата.
  • 3
    Ня
    Някой си
    6 0
    20:56, 18 апр 2017
    Навремето един нашенец попитал един руснак:Не е ли опасно за Първомай в такава близост до урана, а той отговорил:Какво е един град за този уран.Ще го преместим,
  • 4
    Не
    незнайко
    5 0
    08:12, 19 апр 2017
    Казват че няма проблем, но пием, готвим, къпем се, поливаме си доматите с тази вода. Като не е опасен, да ботилираме първомайска уранова вода и да я продаваме като девинската.
    Не искат да всяват паника, но ако ни лъжат, тогава какво. Да мрем спокойни ли. Доколкото знам всеки уран е опасен - повече или по-малко, ако надхвърля определени стойности.
  • 5
    Ge
    georgi
    4 0
    09:19, 19 апр 2017
    елате проверете водата в с,Езерово и вижте каква вода пият жителите на с,Езерово сондажа е 3,мера от реката водата мирише когато завали много дъжд от чешмите тече мътно
  • 6
    Iv
    ivan
    4 0
    09:48, 19 апр 2017
    да проверят сондажа в с,Бяла река водата е мазно и питейна водата в с,Езерово мирише
Последни новини