От х:

Днес в x:

Общината: в детски градини и училища да осигурят бутилирана вода за децата

Община Хасково нареди със своя заповед на директорите на детски градини и училища да осигрят бутилирана вода за питейни нужди на децата.

Вода вече е осигурена от общината за здравни и социални заведения. Заповедта се отнася и за фирмите, които приготвят храна за детски, здравни и социални заведения. Писмо с настояване да се използва само бутилирана вода за приготвяна на храна кмета Добри Беливанов изпрати на кетъринговата фирма още в събота (15 април).

Заповедта е във връзка с установени отклонения в качеството на питейната вода на Хасково, дадени в предписание от РЗИ .

Зам.-кметът Велин Балкански днес е на проверка в кетъринговата фирма и социалните домове, за да установи с каква вода се приготвя храната и спазват ли се указанията за даване само на бутилирана вода.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Hh
    hhhhhh
    12 -2
    11:56, 18 апр 2017
    Те общината да не нареждат , ами да минат с техен транспорт да заредят вода която е необходима.
  • 2
    Чу
    Чудно
    19 0
    12:04, 18 апр 2017
    Каква вода осигуряват на учениците като винаги си носят децата вода
  • 3
    Da
    daaaaaa
    13 -2
    14:16, 18 апр 2017
    Кондова да мине и да разнесе вода по градините, а не да получава само заплата без задължения
  • 4
    Въ
    възмутен
    14 0
    16:27, 18 апр 2017
    То хубаво нареждат на директорите,ама откъде пари ...?!!Не е ли работа на общината да осигури това,нали са общински училищата?Ама е по-лесно да прехвърлят отговорността на другите и да си измият ръцете!НЕКАДЪРНИЦИ!
    • Не
      Незапознат
      2 0
      21:52, 18 апр 2017
      Дали са общински или не училищата няма никакво значение.Както се казва в коментар 2 децата си носят вода или си купуват от павилионите които са там.Това е поредната глупост с която се занимават общинарите.В началото на годината бяха събрали пак директорите за да им се разясни или заповяда какво да правят за да са топли учебните стаи.Това не е тяхна работа.Тяхна е да проверят чрез съответните органи какво е реалното положение в момента а не да учат кой как да я върши.И ако не е както трябва тогава да търсят отговорни.Директора,учителя или който и да е от ръководството на което и да е училище не е длъжен да осигурява и вода.Въпреки това някъде в някои от началните класове още преди тази дандания има поставени диспенсъри за вода.Не е нужно да се дава заповед за нещо което живота и практиката го е решила.Що се отнася за заведенията които приготвят храната за деца и социални заведения да.Там е слабото място.Столовете не са към училищата.Те са ръководени от частни предприемачи за които основната и най важна цел е печалбата.Затова там трябва нон стоп проверки.По три пъти на ден ако трябва.
  • 5
    Бл
    Бляк бляк
    13 0
    16:30, 18 апр 2017
    Тези в тая община не са в ред.
    От кол до въже събрани... Тъпите им идеи нямат край...
    • До
      До непознат
      1 0
      19:37, 20 апр 2017
      Не се заяждам просто искам да попитам знаете ли в тези диспенсъри като не се правят профилактики какви микроби се развъждът в тях :( Аз мисля , че всяко училище трябва да дава на всяко дете всеки ден по 0,500 мин. вода ! Не стига , че раниците им тежъл толкова много ми и вода носят милите

Видеа по темата

Още новини

Последни новини