От х:

Днес в x:

Съдията Антон Тончев се подигра с "Борислав"

Невиждан на първомайския стадион съдийски терор опорочи тотално мача между "Борислав" и "Свиленград", завършил с резултат 1:3 – информира fcborislav.com. Старозагорската бригада с главен съдия Антон Тончев и помощници Красимир Енев и Снежана Петрунова направиха нагледна демонстрация как 22-мата футболисти на терена могат да се окажат напълно излишен придатък към 90-минутния реферски рецитал-пародия на футболна среща.

В началните минути на срещата нищо не предвещаваше предстоящата буря. Първомайци грабнаха съперника от началния съдийски сигнал и го натикаха в половината му. Само след минута и 20 секунди игра домакините можеха да поведат в резултата. След бърза атака по десния фланг Васил Колев стигна до аутлинията и върна топката към Андрей Атанасов, който от 3-4 метра необезпокояван стреля над вратата.

Бориславци продължиха да мачкат ошашавения съперник, а Васил Колев правеше каквото си поиска отдясно. В 11-ата минута пак той бе изведен с перфектен пас зад защитата на гостите от Шаби Османов, откъсна се и влезе в наказателното поле, но се засуети и бе блокиран от притичал защитник.

Три минути по-късно свиленградчани за първи път стигнаха до наказателното поле на "Борислав", но Кузманов спаси изстрела към неговата врата.

И тогава главният съдия Антон Тончев реши да поеме в свои ръце сценария на двубоя. Дали от некадърност, дали целенасочено, реферът тотално оплеска мача с неадекватни решения в куп спорни ситуации. Неотсъдени нарушения и спрени атаки при липса на нарушение, както за единия, така и за другия отбор изнервиха футболистите и мачът стана взривоопасен.

В 32-ата минута Андрей Атанасов дриблира пред пеналтерията на гостите и бе ритнат в коляното от противников защитник. Вместо да отсъди фаул, човекът в черно даде знак играта да продължи, което доведе до бурни протести. Малко по-късно Радослав Влашев бе съборен в наказателното поле на свиленградчани, но реакцията на рефера бе същата.

В 41-ата минута страничната съдийка пусна очевидна засада и футболист на гостите се откъсна сам срещу първомайската врата, но Васко Кузманов успя да отбие топката.

Ако целта на съдийската бригада е била да извади от равновесие тима на "Борислав", планът очевидно успя. След края на първата част главните действащи лица в мача бяха бурно освиркани от многобройната публика на стадиона и само добрата организация на домакините ги спаси от линч.

След почивката съдийският терор продължи. Само две минути след подновяването на играта Андрей Атанасов овладя топката в пеналтерията, но бе съборен с ръка от защитник на гостите, но отново дузпа не бе отсъдена.

В 58-ата минута след чудесна триходова комбинация Шаби Османов бе изведен на стрелкова позиция в наказателното поле на противника, но се забави и би над вратата.

Пропуснатите положения и съдийските тесли изнервиха бориславци до краен предел и грешките им зачестиха. Футболистите на "Свиленград" пък показаха добри индивидуални качества в нападение и започнаха да застрашават първомайската врата по-често. В 61-ата минута Васил Кузманов спаси опасен удар от фаул. Десет минути по-късно обаче нашият вратар капитулира пред изстрела на свиленградски нападател и, въпреки че успя да отбие топката, тя влезе в ъгъла на вратата му.

Голът допълнително наля бензин в огъня и първомайци заиграха "ва банк". Хвърляйки се в атака, нашите оставиха пространства в отбрана, от които по най-добрия начин се възползваха бързите свиленградски нападатели. В 78-ата минута футболист на гостите ритна Георги Неделчев в центъра на терена и му взе топката. Съдията естествено не отсъди фаул, а съперниковият играч напредна необезпокояван по фланга, центрира към свой съотборник, който с глава отбеляза втория гол за отбора си.

Първомайци не се отказаха и продължиха да атакуват, но действията им бяха припряни и изпълнени с грешки. Три минути преди края гостите можеха да направят резултата разгромен, но техен играч от 5 метра би над вратата.

Минута по-късно след центриране в наказателното поле Александър Стойчев с глава свали топката към Андрей Атанасов, който с шпагат прати топката в ъгъла и намали резултата - 1:2.

Попадението даде надежди на бориславци за късен обрат и те се хвърлиха в тотална атака. Късметът обаче бе на страната на гостите. Футболист на "Свиленград" овладя в центъра на терена една изритана от защитниците топка, напредна сам към наказателното поле и технично успя да прехвърли излезлия да го пресрещне Васил Кузманов, фиксирайки крайния резултат - 1:3.

14 април 2107 г., Градски стадион - Първомай, 367 зрители

"Борислав": Васил Кузманов, Джунейт Узунов, Радослав Влашев, Христо Иванов (73. Александър Стойчев), Георги Неделчев, Илия Янков, Николай Ангелов (51. Пейо Батинов), Динко Митрев (46. Антон Колев), Андрей Атанасов, Шаби Османов, Васил Колев.

Голмайстори: 0:1 (71), 0:2 (78), 1:2 (88) Андрей Атанасов, 1:3 (90)

Съдии: Антон Тончев, Красимир Енев и Снежана Петрунова (Стара Загора)

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини