От х:

Днес в x:

Братя застреляха от упор домашен лабрадор

Братя от софийското село Балша застреляха домашен лабрадор от упор и се опитаха да излъжат стопаните, че е стреляно от преминаваща кола.

Инцидентът е станал на Лазаровден, а стопаните на убития лабрадор Термик - Цветан и Риманте Цолови, били заплашвани, защото извикали полиция. 

Семейството разказа покъртителната история във фейсбук страницата си. 

На 8 април Цветан и Риманте, която е от Литва, били на разходка с трите си кучета и малката си дъщеричка. Животните се разхождат свободно и за кратко изчезват от погледа на стопаните си, които чуват изстрел. Две от кучетата се връщат, но Термик - не.

"Термик лежеше безжизнен на десетина метра от входа на стопански двор, прострелян от упор с ловна пушка. Собствениците на стопанския двор, двама братя, виждайки яростта и мъката в очите на Цецо, веднага почнаха да обясняват, че са чули изстрела от някаква кола, минаваща наблизо", разказва през сълзи Риманте.

Лабрадорът е застрелян от упор. Цветан и Риманте се обаждат на тел. 112 и пред пристигналия полицейски патрул, братята признават, че са застреляли кучето.

Семейството обаче вместо подкрепа от жителите на Балша, получава заплахи.

"Най-странно и обезпокояващо е това, че много хора в селото са жертва на подобни действия от въпросните братя, но всички предпочитат да мълчат. А за нас от днес започнаха заплахите: Защо вие така направихте? Сега ще стане мазало. До 15 дена трябва да се изнесете от селото. Трябваше да искате някакви пари за този пес, а не да викате полиция. Разбирате ли, колко много проблеми създадохте на братята. Конфискуваха им пушките и им отнеха разрешителните. НИКОЙ ТУК ТАКА НЕ ПРАВИ! Хора, каква е цената на един приятел? Колко струва един четириног член на семейство? За колко пари да го продадем?!!!", пише Риманте.

Срещу двамата братя Здравко и Христо Миленови е повдигнато обвинение. Те са направили пълни самопризнания. Заявили, че са застреляли кучето, защото гонило гъските им, предаде Нова телевизия. 

Семейство Цолови обаче са категорични, че ще търсят правата си докрай, защото са загубили не домашен любимец, а член на семейството.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ди
    Димитров
    4 0
    17:11, 14 апр 2017
    Кучетата и циганите са с повече права! Братята е трябвало да знаят това! Дайте им сега 3 години затвор, а за прегазен човек на пешеходна пътека условна присъда! Смешна държава! Да живее Сорос и БХК!
  • 2
    Ян
    янко митев
    0 -2
    12:15, 15 апр 2017
    Куче което излезе от двора на стопанина задължително трябва да е на ПОВОД на стопанина Кучето е НЕПРЕДВИДИМО може да е най- кроткото но може да направи беля да разкъса някое дете затова винаги НА ПОВОД Братята са постъпили правилно Това да е урок на КУЧКАРИТЕ
Последни новини