От х:

Днес в x:

Във Франция арестуват купувачите на секс услуги

Франция арестува средно по двама купувачи на сексуални услуги дневно, по силата на нов закон срещу сексуалната експлоатация.

Най-малко по двама души средно на ден биват арестувани във Франция за купуване на сексуални услуги съгласно новия закон, който криминализира заплащането за секс и наказва по-скоро клиентите, отколкото сексуалните работници, съобщи международна благотворителна организация, цитирана от Ройтерс и БТА.

Откакто френският закон за ограничаване на сексуалния трафик влезе в сила преди година, общо 937 души са арестувани за купуване на сексуални услуги, твърди Коалицията за премахване на проституцията (КПП), която обединява 18 благотворителни организации от цял свят, оказващи подкрепа на жертвите на сексуална експлоатация.

"Ползвателите на платени сексуални услуги сега се признават за хора, които сексуално експлоатират жени в уязвимо положение чрез финансовите си възможности", каза шефът на КПП Грегоар Тери в интервю за Ройтерс.

Според него във Франция има между 30 000 и 40 000 сексуални труженички - почти 90 на сто от тях са жертви на трафик на жени, главно от България, Румъния, Китай и Нигерия.

Съгласно закона тези, които плащат за секс, ги заплашват глоби до 1500 евро при първо провинение и до 3750 евро за всяко последващо. 

Тери каза, че прехвърлянето на криминалното обвинение от жертвата към клиента прави Франция по-слабо атрактивна за сутеньори и трафиканти. 

Той добави, че тези мерки могат да прехвърлят сексуалния бизнес към съседните страни и да увеличат продажбата на сексуални услуги по интернет, което ще бъде по-трудно за контрол от властите. 
 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини