От х:

Днес в x:

Авиокомпании "зашлевиха" United Airlines за влаченето на пътник в самолет

Авиокомпании реагираха на бруталните кадри с влаченето на нежелан пътник в самолет на United Airlines от летищни власти по искане на мениджър на компанията.

Emirates и Кралските авиолинии на Йордания не подминаха темата с мълчание, а вместо това красноречиво изразиха позициите си чрез социалните медии.

Emirates направиха видео, уж за да отпразнуват награждаването им като най-добрата авиокомпания в света, което обаче влиза в директен сблъсък с United Airlines и по-конкретно - с директора му Оскар Муньос.

Започвайки с цитат от изпълнителния директор Муньос, който миналия месец каза, че "Тези (от Залива) авиокомпании не са авиокомпании", видеото директно му отговаря, че не само те са спечелили аплодисментите за най-добрата авиокомпания, но са най-добрите и в икономичната класа, и в първа класа.

Турските авиолинии, които са част от Star Alliance, бяха по-предпазливи. Те споделиха историята за бебе, родено борда на един от самолетите им с помощта на стюардесите и коментираха: "Просто правим най-доброто с любов, за да може гостите ни да се чувстват комфортно и в безопасност през цялото време".

Кралските авиолинии на Йордания пък дирекно публикуваха съобщението: "Бихме искали да ви напомним, че влаченето на  нашите полети е строго забранено за пътниците и екипажа".

Американските компании обаче са по-внимателни в реакциите си. American Airlines и Delta, които масово отмениха полети миналата седмица - запазиха мълчание.

Jetblue, която спечели наградата на TripAdvisor в средния и ниския клас, вчера публикува благодарност към "всички, които ни дадоха толкова положителни оценки".

Ужасяващият инцидент на полета на United Airlines бе провокиран от самата авиокомпания, която продала повече места от възможните, а когато пътниците вече били в самолета, от United казали, че четирима трябва да слязат, за да се настанят четирима служители на компанията. Предложили ваучери от 400 долара, после удвоили сумата, но никой не се съгласил. Предложили и хотел, но отново нямало желаещ да се откаже от полета. Накрая избрали четири имена на случаен принцип и трима слезли. Четвъртият отказал. От компанията повикали авиационните власти. На кадрите се вижда как мъж окървавява лицето на пътника, след което го извлачва от самолета пред спокойния поглед на униформени полицейски служители и ужасените пътници.

След инцидента изпълнителният директор Муньос допълнително разпали недоволство, като обяви, че служителите му са следвали установените процедури и не се извини. Направи го вчера, писмено, чрез сайта на авиокомпанията.

В текста се казва:

"Наистина ужасяващото събитие, което се случи на този полет предизвика много реакции от всички нас: възмущение, гняв, разочарование. Споделям всички тези чувства и преди всичко дълбоките си извинения за това, което се случи. Като вас, продължавам да бъда разтревожен от случилото се на този полет и се извинявам на насилствено отстранения пътник, както и на всички пътници на борда. Никой никога не трябва да бъде третиран по този начин.

Искам да знаете, че поемаме пълната отговорност и ще работим, за да поправим нещата.

Никога не е твърде късно, за да направиш правилното нещо.

Ангажирах се пред пътниците и служителите ни, че ще поправим това, което се е счупило, така че това никога да не се случи отново. Това ще включи цялостен преглед на действията на екипажа, политиките ни за създаване на стимули за доброволци в такива ситуации, справянето с последствията при свръхпродажби и преглед на начина, по който си партнираме с летищните власти и местните правоприлагащи органи. Ще съобщим резултатите от нашия преглед до 30 април.

Обещавам ви, че ще се справим по-добре.

Искрено ваш,

Оскар"

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини