От х:

Днес в x:

Изложба "Възкресение" откри в Димитровград Жеко Димитров

    Изложба под надслов "Възкресение" подреди във фоайето на Историческия музей в Димитровград художникът Жеко Димитров. Част от показаните живописни творби са вдъхновени от библийски мотиви - Мойсеи с 10-те Божи заповеди, мисията на Исус Христос и жертвената му изкупителна смърт и др.

    Авторът разказа как спонтанно е започнал да рисува преди 17 години. Сподели, че изложбата е дошла като "вулкан" от душата му, най-вече заради начина на живот на хората и днешният труден живот. Не скри, че огромно влияние върху него е оказала Библията, която той прелиства вече 40 години и е извор на вдъхновение за него. Посочи, че е нужно хората да се замислят за Възкресението днес, което не е само яйца и козунаци.

    Изложбата откри скултурът Гроздан Грозев, който посочи че Жеко Димитров вече има свой разпознаваем за ценителите на изобразителното изкуство стил. Проявата уважи и почетния гражданин на Димитровград - художникът Христо Панев, който е братовчед на автора.

    "Жеко е един професионален музикант, великолепен поет и много интересен художник, може да се каже, че е целунат от Бога", сподели Христо Панев. Част от идложените картини авторът дарява на културни институции в Димитровград.

    Още снимки от изложбата - вижте на Фейсбук страницата ни!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини