От х:

Днес в x:

20 мераклии за стола на кмета на Хасково влязоха в общината

    20 ученици от „Иван Рилски“ изявиха желание да заемат стола на кмета Добри Беливанов и да поемат управлението на община Хасково. Тъй като градоначалникът е в отпуск, всеки един от тях имаше възможност да седне на мястото на временно изпълняващия функциите му – заместник-кмета Велин Балкански.

    Третокласниците разгледаха кабинета му с голям ентусиазъм и си направиха снимки за спомен, седнали в стола на Балкански. Учениците бяха категорични, че за първи път влизат в общинската администрация. Те бяха наясно, че кметът има много задължения и носи отговорност за управлението на общината.

    „На пръв поглед е лесно да си кмет, но иначе изобщо не е така“, единодушни бяха възпитаниците на ОУ „Иван Рилски“. От своя страна Велин Балкански напомни, че от догодина те ще учат в напълно обновена сграда, която се ремонтира с европейски средства. Заради строителните дейности тази учебна година децата са разпределени в други две училища – ПМГ “Боян Петканчин” и ПГМЕТ “Стойчо и Кица Марчеви". Учениците пък подариха на Балкански декоративно яйце.

    По-късно третокласниците влязоха в конферентната зала на администрацията, където има изложени много награди и грамоти за общината.

    Днешното посещение на учениците от групата по предприемачество се осъществи по проект „Твоят час“ на ОУ „Иван Рилски“. Това е една от множеството инициативи по проекта, чиято цел е децата да получат начални знания, обясни ръководителят на групата Катя Вълкова, учител в школото. Тя обясни, че освен запознаване с институциите, децата ще научат и за различните професии, ще получат знания и в бизнес сферата.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Да
      Дари
      5 -3
      19:27, 13 апр 2017
      Оставка оставка оставка
    • 2
      Не
      Незапознат
      3 -2
      21:15, 13 апр 2017
      Тези деца са уж във ваканция но проектите си вървят.Брей неуморни педагози!Винаги и по всяко време са готови да образоват и напътстват децата.Не напразно преумората е характерна за съсловието им.То впрочем кметският стол си е направо предприемаческа професия.Професия-КМЕТ.
      Не звучи лошо.
    • 3
      Ва
      Ваню
      0 -4
      21:37, 13 апр 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
    • 4
      Г-
      г-жа Табакова
      5 -3
      00:35, 14 апр 2017
      И моят мъж Жоро - лидото е мераклия за този стол. Затова всеки божи ден е там. Ох, кога ли ще се сбъдне мечтата му. С моята приятелка Джемиле, с новото наименование Жана готвим преврата . Ние колим и ние бесим в общината
    • 5
      Ма
      мастикаджия
      2 -2
      08:00, 14 апр 2017
      Само пионерските връзки им липсват.
    Последни новини