От х:

Днес в x:

Обявиха авторите, чиито ръкописи ще издаде община Димитровград

    Имената на авторите, които ще бъдат подпомогнати по Наредба №41 за реда и условията за финансово подпомагане на книгоиздаването обявиха днес от Община Димитровград. Конкурсът бе обявен в началото на февруари, а произведения се приемаха до 20 март. Според решението на 7-членната комисия с председател скулптура Гроздан Грозев, от постъпилите 9 ръкописа, 5 ще бъдат подпомогнати за издаване. Сумата, отделена по наредбата е в размер на 5 000 лв.

    Три стихосбирки  ще бъдат издадени по Наредбата. Това са "Увеличи шрифта на любовта" с автор Петко Каневски - 300лв., "Марсианска трева" на Иванка Данева - 500лв., "Балът на цветята" с автор Атанас Капралов - 700лв. Сред одобрените е и един роман - "Нощен рай" на Митко Дерменджиев , който ще бъде финансиран с 500лв., поясняват от пресслужбата на Общината.

    Допълват, че по повод 70-годишнината на Димитровград ще бъде издаден научен труд на тема „Миграцията село – град по време на социализма (по примера на Димитровград)” с автор Биляна Раева. За тази цел от общата сума се заделят 3 000 лв. От администрацията определят труда като цялостно научно изследване, проследяващо не само историята на Димитровград, но и народопсихологията на жителите му.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини