От х:

Днес в x:

Кенана, Любен Каравелов и част от центъра пили радиоактивна вода

Изображение 1 от 3

    Три хасковски квартала са пили радиоактивна вода. Това са Кенана, Любен Каравелов и част от центъра, каза шефът на ВиК Тодор Марков. По негови данни четирите помпи, захранващи тези райони, са спрени и няма опасност за здравето на хасковлии. Той обаче не даде яснота какво е остатъчното количество от помпите в резервоарите.

    Все още обаче няма данни какво е точното количество на уран във водата в Хасково и доколко тя е опасна за здравето на хората. На този етап компетентните служби отказват всякаква официална информация преди пресконференията на Министерството на здравеопазването в София. Подробности отказа да даде както шефът на ВиК Тодор Марков, така и директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Соня Димитрова.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Се
      Сега вече я объркаха яко
      83 -1
      11:08, 12 апр 2017
      Мамицата ви !!! Заяждат се за водомери ,надписват като за грабеж , лъжат, .....а сега мълчат като п...!!!!!!
    • 2
      Ur
      uranium
      42 -4
      11:29, 12 апр 2017
      а аз се чудя, защо, когато угася лампите в къщи става изведнъж по-светло
    • 3
      Mn
      Mnenie
      29 -5
      12:06, 12 апр 2017
      Аз се чудя що в града са толкова злобни и лошо гледат то било от водата.сега знам защо на 15 16 години са мутанти по 1.90 и ръце на Рамбо.
    • 4
      Се
      Сега вече я объркаха яко
      22 0
      12:26, 12 апр 2017
      Кат ви чета постовете - явно ви е весело ? Просто не знаете ако....... Какво става после?! И никога няма да даже и да се усмихвате !
      Така , че........" На този етап компетентните служби отказват всякаква официална информация преди пресконференията на Министерството на здравеопазването в София. Подробности отказа да даде както шефът на Вик Тодор Марков" следете тази прескомференция да я покажат на живо по всички медии- щото после турските сериали и търкащи билетчета ,с които ви пълнят мирогледа - ще ви се стъжни много яко !!!
      P.s.
      Кои квартали са пили изобщо не е точно ...... - кои са яли по ресторанти ....хляб ....готвили храни и..... ?!
    • 5
      Ло
      Лошо
      23 -2
      12:42, 12 апр 2017
      Дори и да не си пил вода а само да си се къпал урана навлиза през кожата и дихателната система в организма.
    • 6
      И най-накрая ще има ли виновно на тази територия? От тази вода са пили хора от три квартала. Поливали са, това означава, че са "наторили" и почвата с уран. На "Кенана", освен вилите и дома за стари хора има доста заведения - ресторанти, хотели, бистра, детски градини, в които се готви, мие, поливат се тревните площи и т.н. На центъра е същата работа - ресторанти, бързи закуски, магазини, офиси...Някой дава ли си сметка колко много население и децата на населението(не пиша народ, защото такова нещо един народ не би го допуснал) е пило обогатена с уран вода? Днес населението което е между 40 до 60 години стана курбан на строителите на комунизма и социализма, които скриха аварията в Чернобил - злокачествените раковите заболявания са скочили с 300% за тази възрастова група. Сега отново тровят населението, децата на населението, с обогатена на уран вода. Това население ще излезе ли от комата, ако не заради себе си, поне заради децата си? Моето лично мнение е, че и сега нищо няма да се случи...на тази територия с това население, с тези "управници".
    • 7
      Iv
      Ivanov
      8 0
      13:12, 12 апр 2017
      Пресконференцията на министерството на здравеопазването ще е днес в 13:12 т.е след 15 минути
    • 8
      Ал
      Ало
      7 -1
      13:46, 12 апр 2017
      ВиК-то,кои точно части от центъра???
    • 9
      Ня
      Някой си
      5 -2
      14:46, 12 апр 2017
      В Хасково - Уран, в Минерелни Бани - Радон. Водата в Минерални Бани е с високо съдържание на Радон, даже това се рекламира, като голям плюс в сайта на общината - "Минералната вода със своя състав от 32 емана радон се нарежда на едно от първите места по значимост не само в страната, но и в света" . Там какво се случва с Радона?
    • 10
      Ci
      Cigun
      9 -1
      14:53, 12 апр 2017
      И сега кой трябва да бесим????
      • Ва
        васко
        9 -2
        15:39, 12 апр 2017
        Добрев
    • 11
      Дд
      ддд
      5 -4
      16:57, 12 апр 2017
      П*едерастите продадоха и ограбиха цялата държава сега чуждестранни държави ни продават вода с УРАН
    • 12
      Oo
      oooooo
      8 -2
      19:34, 12 апр 2017
      Престъпници, които обичат властта и цедят народа-това са днешните политици и управници! Абсолютно безхаберие и безотговорност! Думите ми свършиха...
    Последни новини