От х:

Днес в x:

5 °C

Кметът предупреди 4 институции, че ограничението на моста над Марица създава проблеми за общността

Кметът на общината Ангел Папазов е изпатил писмо за необходимостта от извършване на спешни ремонтно възстановителни работи на моста над Марица между Първомай и Пловдив. То е адресирано до Агенция „Пътна инфраструктура“, МРРБ, Областно пътно управление и Приемната на Министерски съвет.

В писмото е обяснено, че съоръжението е от републикански път и е в не добро конструктивно експлоатационно състояние, за което общината е информирала и в предишни периоди, а от две седмици стопанинът на пътя е наложил ограничение на преминаващите автомобили до 5 т.

„Ограничението за максимален 5- тонен товар обаче предизвика изключително много тревоги и проблеми за местната общоност- се казва в писмото, като е посочено че това засяга както населението и гражданите, така и за представителите на местния бизнес“.

Като причина е посочено обстоятелството, че в обсега на територията на община Първомай, това е единственото съоръжение над р. Марица, свързващо населените места между левия и десния бряг на реката.

В писмото подробно е разяснено още:

„...По това съоръжение преминават автобусите на обществения транспорт, организиран в рамките на територията общината, обслужващи трите села на левия бряг на р. Марица, с общинския център гр. Първомай. Пак от там, ежедневно, преминават и маршрутите на организирания в общината училищен транспорт. От друга страна почти всички предприятия, функиониращи на територията на общината и осигуряващи работни места и поминък за местното население, отново ежедневно извършват превози и товари през моста, която дейност е тясно свързана и жизнено важна за съществуването им. За по-голямата част от предприемачите част от суровините /материалите/ продукцията и производствените площадки са разположени на двата бряга на реката.

Отделно от горното, това пътно съоръжение-мостът, е единствената връзка в района от гр. Пловдив до гр. Димитровград между първокласен път I-8 и АМ Тракия и Марица. Съоръжението е от изключително важно значение и за част от съседните общини – Асеновград, Чирпан, Брезово и др. Интензивността на движение на МПС по моста е голяма.

Така фиксираното ограничение за максимален товар до 5 тона, налага връзката между двата бряга на реката да се осъществява по маршрут, който удължава всяко транспортно разстояние с най-малко 35 км в едната посока. ...“

В писмото си кметът не споменава за заплахите на местния бизнес да излезе на протест, ако до месец проблемът не бъде решен, но подчертава, че това може да има неблагоприятни последици.  

Писмото на кмета до институциите е в резултат от срещата на представители на бизнеса с общонска администрация.

Теодора Кирякова


9 коментара

 • 1
  12
  1212112
  8 0
  16:12, 11-04-2017
  Не 5 тонен товар , а ограничение за ППС с общо тегло не по-вече от 5 тона.
 • 2
  Пъ
  Първомай юг
  13 -1
  16:52, 11-04-2017
  Анго, изпращам ти писмо и те предупреждавам. Ако не оправиш дупките,идваме а камъни в общината!!!
 • 3
  ::
  :::
  10 0
  19:15, 11-04-2017
  Създава проблеми за общността ли?Да ама за тази общност ,която го докара моста до това дередже!
 • 4
  ::
  :::
  12 -1
  19:25, 11-04-2017
  Така ли тия никой не се намери да ги накара да спазват закона за движение по пътищата?На Чокъла шофьорите като карат във друга държава ,така както във нашия град ли си карат?Там как спазват закона,само тука им е позволено всичко.Ами другите ,дето базата им е до моста и те си минават,както им падне по него.
 • 5
  Та
  така ли е.. ?
  17 -6
  19:34, 11-04-2017
  Най– големи проблеми на общността, създава Анго и неговите замове ,а и некадърната Му и ленива администрация.
 • 6
  Ха
  хай сиктир
  9 -2
  07:09, 12-04-2017
  Общината продължава да се развива и скоро по нея само каруци ще джиткат. Проблем няма.
 • 7
  Ел
  ЕЛЬОМЕНАТ
  2 -4
  13:48, 12-04-2017
  На снимката има три знака на един пилон. Ограничението на моста е 5 тона. 5-3=2 като мъдете на ангУ. Думата АнгУ има четири букви колкото са и краката на кучето. Кучето има една опашка 4-1=3. Три са страните на триъгълника на ельоминатите. 3-2/мъдете на АнгУ/=1. Едно е окото в триъгълника на ельоменатите АнгУ е ЕЛЬОМЕНАТ
 • 8
  12
  123
  5 0
  18:19, 12-04-2017
  Ами този местен бизнес дето за нищо не става и от него полза никаква ,да беше си построил един мост досега бе!За 30 г в общината какво е направено от местните богаташи освен унищожаване и присвояване на държавното.
 • 9
  Ан
  Ангел Димитров Папазов
  0 0
  10:02, 14-04-2017
  Г-жа Кирякова. Оправете си правописа - Писмото на кмета до институциите е в резултат от срещата на представители на бизнеса с общонска администрация. Администрацията общонска ли е ?

  Теодора Кирякова


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Haskovo.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 17.12.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини