От х:

Днес в x:

Кметът предупреди 4 институции, че ограничението на моста над Марица създава проблеми за общността

Кметът на общината Ангел Папазов е изпатил писмо за необходимостта от извършване на спешни ремонтно възстановителни работи на моста над Марица между Първомай и Пловдив. То е адресирано до Агенция „Пътна инфраструктура“, МРРБ, Областно пътно управление и Приемната на Министерски съвет.

В писмото е обяснено, че съоръжението е от републикански път и е в не добро конструктивно експлоатационно състояние, за което общината е информирала и в предишни периоди, а от две седмици стопанинът на пътя е наложил ограничение на преминаващите автомобили до 5 т.

„Ограничението за максимален 5- тонен товар обаче предизвика изключително много тревоги и проблеми за местната общоност- се казва в писмото, като е посочено че това засяга както населението и гражданите, така и за представителите на местния бизнес“.

Като причина е посочено обстоятелството, че в обсега на територията на община Първомай, това е единственото съоръжение над р. Марица, свързващо населените места между левия и десния бряг на реката.

В писмото подробно е разяснено още:

„...По това съоръжение преминават автобусите на обществения транспорт, организиран в рамките на територията общината, обслужващи трите села на левия бряг на р. Марица, с общинския център гр. Първомай. Пак от там, ежедневно, преминават и маршрутите на организирания в общината училищен транспорт. От друга страна почти всички предприятия, функиониращи на територията на общината и осигуряващи работни места и поминък за местното население, отново ежедневно извършват превози и товари през моста, която дейност е тясно свързана и жизнено важна за съществуването им. За по-голямата част от предприемачите част от суровините /материалите/ продукцията и производствените площадки са разположени на двата бряга на реката.

Отделно от горното, това пътно съоръжение-мостът, е единствената връзка в района от гр. Пловдив до гр. Димитровград между първокласен път I-8 и АМ Тракия и Марица. Съоръжението е от изключително важно значение и за част от съседните общини – Асеновград, Чирпан, Брезово и др. Интензивността на движение на МПС по моста е голяма.

Така фиксираното ограничение за максимален товар до 5 тона, налага връзката между двата бряга на реката да се осъществява по маршрут, който удължава всяко транспортно разстояние с най-малко 35 км в едната посока. ...“

В писмото си кметът не споменава за заплахите на местния бизнес да излезе на протест, ако до месец проблемът не бъде решен, но подчертава, че това може да има неблагоприятни последици.  

Писмото на кмета до институциите е в резултат от срещата на представители на бизнеса с общонска администрация.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    12
    1212112
    8 0
    16:12, 11 апр 2017
    Не 5 тонен товар , а ограничение за ППС с общо тегло не по-вече от 5 тона.
  • 2
    Пъ
    Първомай юг
    13 -1
    16:52, 11 апр 2017
    Анго, изпращам ти писмо и те предупреждавам. Ако не оправиш дупките,идваме а камъни в общината!!!
  • 3
    ::
    :::
    10 0
    19:15, 11 апр 2017
    Създава проблеми за общността ли?Да ама за тази общност ,която го докара моста до това дередже!
  • 4
    ::
    :::
    12 -1
    19:25, 11 апр 2017
    Така ли тия никой не се намери да ги накара да спазват закона за движение по пътищата?На Чокъла шофьорите като карат във друга държава ,така както във нашия град ли си карат?Там как спазват закона,само тука им е позволено всичко.Ами другите ,дето базата им е до моста и те си минават,както им падне по него.
  • 5
    Та
    така ли е.. ?
    17 -6
    19:34, 11 апр 2017
    Най– големи проблеми на общността, създава Анго и неговите замове ,а и некадърната Му и ленива администрация.
  • 6
    Ха
    хай сиктир
    9 -2
    07:09, 12 апр 2017
    Общината продължава да се развива и скоро по нея само каруци ще джиткат. Проблем няма.
  • 7
    Ел
    ЕЛЬОМЕНАТ
    2 -4
    13:48, 12 апр 2017
    На снимката има три знака на един пилон. Ограничението на моста е 5 тона. 5-3=2 като мъдете на ангУ. Думата АнгУ има четири букви колкото са и краката на кучето. Кучето има една опашка 4-1=3. Три са страните на триъгълника на ельоминатите. 3-2/мъдете на АнгУ/=1. Едно е окото в триъгълника на ельоменатите АнгУ е ЕЛЬОМЕНАТ
  • 8
    12
    123
    5 0
    18:19, 12 апр 2017
    Ами този местен бизнес дето за нищо не става и от него полза никаква ,да беше си построил един мост досега бе!За 30 г в общината какво е направено от местните богаташи освен унищожаване и присвояване на държавното.
  • 9
    Ан
    Ангел Димитров Папазов
    0 0
    10:02, 14 апр 2017
    Г-жа Кирякова. Оправете си правописа - Писмото на кмета до институциите е в резултат от срещата на представители на бизнеса с общонска администрация. Администрацията общонска ли е ?

    Теодора Кирякова
Последни новини