От х:

Днес в x:

Регистрация в социалните мрежи - само с лични данни, нов законопроект в Русия

Депутатът в Държавната Дума от "Единна Русия" Виталий Милонов е внесъл законопроект, с който предлага регистрацията в социалните мрежи в Русия да става с паспорт (лични данни) и да се забрани достъпа на ползватели под 14-годишна възраст. Това съобщи ИНТЕРФАКС.

Това "ще позволи да се реши проблемът с т.нар. "фалшиви страници". Сега всеки човек може да се регистрира под друго име, както измислено, така и под името на някой познат. На такава страница може да се публикуват снимки, да се пишат постове, компрометиращи лицето, на което уж принадлежи.страницата. По същество, никакъв механизъм за отговорност за подобни действия сега не се предвижда.", се казва в законопроекта.

Милонов предлага да се забрани и използването на социалните мрежи за организиране на митинги и шествия. 

Депутатът отбелязва, че "особено силно социалната мрежа е проработила при чиновниците" и в тази връзка законопроектът предлага да се забрани използването ѝ от бюджетни организации, а при другите юридически лица достъпът на служителите до социални мрежи да бъде въпрос на допълнителни условия в трудовия договор.

Проектът също така определя правовото положение на групите в социалните мрежи, правата и задълженията на техните администратори.

Естествено законопроектът предизвика веднага въпроси. В отговор той бе наречен "нереалистичен" от прессекретаря на Путин Дмитрий Песков, предаде кореспондент на BBC.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини