От х:

Днес в x:

Половината пили шофьори в Хасково карат на поне три ракии

Половината от шофьорите, засечени при проверките на полицията по улиците в Хасковско през изминалите седем дни, карат поне на три ракии. Четири от осемте хванати с дрегера, че са седнали зад волана почерпени, са дали резултата за концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. Тенденцията „пияни шофьори“ по улиците е валидна и за цялата страна, като броят им е доста стряскаш-248 души, хванати за 7 дни.

При седемдесет и седем проверки за наркотични вещества в региона на Хасково има отчетени две положителни проби. Общо за страната са засечени 24 дрогирани водачи.

От общо 278-те установените нарушения през изминалата седмица в региона, с фишове са „честитани“ шофьорите при 165 от случаите. Актове имат 96 от водачите. С актове са и 18 неправоспособни. И в тази категория данните са тревожни за цялата страна. Хората, които без да имат необходимия преминат курс на обучение и нямат шофьорска книжка, но въпреки това се качват на автомобил, засечени от полицията, са 567.

За седмица в страната са станали 133 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 15 души, а 158 са пострадали. Пет от катастрофите с деветима ранени през седемдневието са в Хасковска област.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    By
    bydlo
    5 -4
    12:11, 5 апр 2017
    Ах, тия лоши пияници ах, как се възмутих !

    Сега е добре да звъннете в ОПУ - Хасково и да питате какъв е коефициента на сцепление на пътната настилка на най-натоварените места в Хасково. Те вярвам имат одитор по пътна безопасност та е въпрос на минутки да ви отговорят.
    Пък как се случи и временцето така дъждовно ....
    • Пе
      Пешо
      4 0
      15:38, 5 апр 2017
      В Пловдив катаджия пита шофьор:
      -Господине пилили сте?
      -Не съм пили, лъв съм, лъв!
  • 2
    Ба
    Бай Кор
    2 0
    13:14, 5 апр 2017
    Ми то на две ракии сяда ли се в колата......
  • 3
    Na
    Na bydlo
    9 -1
    13:28, 5 апр 2017
    Сеа е време да ти кажа, че има понятие "скорост не съобразена с пътната обстановка"!
    Коефициента на сцепление на гумите е въпрос на "Чипа в главата", възможност да си купиш нормални гуми, обученост и стаж на пътя зад геврека " . Пък пияниците на пътя не са "Лоши" както казваш, те просто са престъпници. Твоят пост ме навежда на мисълта, че ти си един от тези престъпници-пожелавам ти КАТ скоро да те покаже!
  • 4
    Jh
    JHB
    6 -1
    17:39, 5 апр 2017
    А свалихте ли им номерата за една година??? Това ме интересува. Искам да ходят ПЕША пияни.
  • 5
    Ма
    мастикаджия
    2 0
    18:36, 5 апр 2017
    Така е ,като не пият мастика,ще си имат проблеми.

Видеа по темата

Още новини

Последни новини