От х:

Днес в x:

Първолаци отпразнуваха своята грамотност в обновена класна стая

Изображение 1 от 5

    Празникът на буквите в училището на село Караджалово се превърна в двоен за учители и ученици. Първолаците казаха „Ние вече сме грамоти в напълно обновена класна стая. Освен нея, с нова дограма и освежени са още две учебни стаи, компютърния кабинет, учителската стая, дирекцията и канцеларията.

    За осъществяването на този така наложителен ремонт, основен принос имат учители и жители на селото, които помогнаха със собствен труд. Средствата за него са от бюджета на Община Първомай, от бюджета на училището и от доброволни дарения, събирани от кмета на селото Мариана Колева в специално поставени за целта кутии.

    9 първокласници и техните учителки Атанаска Найдева и Валентина Тенчева бяха щастливи да посрещнат родители и учители на своето тържество. След шестмесечно старание и много труд, малките ученици от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ - село Караджалово изучиха българската азбука и казаха „сбогом” на букварчето. Малките буквички, които научиха да четат и пишат, ги поведоха към необятния свят на знанието. Палавниците, които пристъпиха прага на училището на 15 септември вече са грамотни. Тяхното тържество премина под наслов „Вече мога да чета” и събра учители, родители и гости, сред които бяха директора Иванка Пенева и кметът на селото Мариана Колева. Букварчето отстъпи място на Читанката. За да покажат какво са научили пред своите родители и гостите на тържеството, най-малките ученици представиха програма от песни, стихотворения и гатанки, решаваха сложни задачи и накрая получиха заслужени аплодисменти. Артистично изпълнената програма и успешното справяне с граматическите задачи, накара техните учители да се гордеят с тях.

    След доброто представяне и многото подаръци и за да е празникът истински, за децата имаше и голяма торта. Учителите получиха свежи пролетни цветя, свити в букети с много обич и признателност от деца и родители.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини