От х:

Днес в x:

Седмокласник от Хасково ще мери сили с най-добрите по английски от страната

Седмокласникът от хасковското ОУ ‘Христо Смирненски” спечели второ място на регионалния кръг на Spelling Bee, който се проведе в събота, 1 април 2017 г. в Пловдив. Четиринадесетгодишният Ради пребори 62 конкуренти от три области: Пловдивска, Кърджалийска и Хасковска, и се класира за участие в националния етап на състезанието, който ще се проведе на 6 май в София. В надпреварата участва и друг много силен ''англичанин'' от ОУ ''Христо Смирненски''- Максим Янков. Малшанс попречи на талантливия седмокласник да се класира за участие в националния кръг.

Битката в Пловдив беше трудна и много оспорвана. Децата получаваха думи на английски език и веднага след това за строго контролирано време трябваше да ги кажат по букви. Те нямаха право да пишат – всичко се случваше в момента и пред авторитетно жури и взискателна публика.

Spelling Bee e състезание за ученици до седми клас включително. Първото състезание по спелуване е било проведено през 1925 г. само с девет участници. Оттогава броят на участниците се е увеличил многократно до 11 милиона ученици.

В България Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се провежда за седма поредна година. Състезанието има три етапа: училищен, регионален и национален. Всички участници в националния кръг на състезанието са наградени с едноседмичен летен езиков лагер в края на м. юни.

Ради Христов е възпитаник на учителката по английски София Бакалова. Досега той на няколко пъти и стигал до общински кръг на състезанието, сега пробива до национално ниво. Седмокласникът се вижда като ученик в Езиковата догодина.

Училище “Христо Смирненски” ще има и други участници в национален кръг на ученическите състезания. Две сдмокласнички – Златина и Аделина, ще се представят съответно по български език и литература и по география.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Въ
    възторжен
    12 -5
    12:26, 3 апр 2017
    Браво на оу"христо смирненски"!
    За пореден път показаха ,че техните ученици са умни и талантливи ,а учителите -успешни!
    Браво!
  • 2
    Пл
    Пламена
    12 -3
    15:15, 3 апр 2017
    София Бакалова за пореден път доказва, че е един страхотен учител, който умее да стимулира децата.
  • 3
    Да
    дабе
    5 -1
    11:16, 4 апр 2017
    Пак хвалби за учител, детето е паметливо, упорито и постига успеха.Защо другите ученици не са като него, а има някои които и азбуката не знаят.Какво общо има това с училището пък?
Последни новини