От х:

Днес в x:

Хасковлии раздвоени за санирането, повечето одобряват

Хасковлии са раздвоени в мнението си за безплатното държавно саниране на блоковете. Повечето участвали в анкетата на Haskovo.net обаче одобряват обновяването на сградите – 50.1 процента или 354 читатели, са посочили отговора “Да, блоковете стават много красиви и променят облика на града”. В допитването са гласували общо 707 души.

135 от тях или 19.1 на сто, са посочили отговора “Не одобрявам,това е кражбата на века”.

218 читатели или 30.8 процента са отговорили “Безплатни обеди няма, плащаме всички, а санират само някои”.

Анкетата няма представителен характер, но дава обща предствата за мнението на хората.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Ма
    Марин
    25 -18
    11:14, 3 апр 2017
    Пропагандната война на БСП си казва думата, но от това ще страдат само глупаците и хората, които делят един и същи блок с тях.
  • 2
    Ре
    реалист
    14 -17
    12:08, 3 апр 2017
    БСП е най не социалната партия те са като царя в името на народа преди 9 септември се убиха много души И те сега за благото на хората а в съшност гледат далаверата и да докопат кокала и за това пущат партенката че ГЕРБ краде а те не които им се вързе за негова сметка
  • 3
    Iu
    iuosei
    32 -11
    13:04, 3 апр 2017
    Не всички живеем в панелки, но всички ще им плащаме дограмите и санирането. На хората, живеещи в къщи комшиите от блоковете ли им плащат ремонтите? Това си е точно пропаганда и реклама ,но от страна на ГЕРБ на гърба на хората, неживеещи в блокове.
  • 4
    Ре
    реалист
    10 -24
    13:22, 3 апр 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
    Еж
    ежко
    30 -5
    13:46, 3 апр 2017
    Да разсъдим трезво,след санирането което се състои от опаковане на блока със стиропор и нищо друго,искам да попитам с колко години ще се удължи живота на самия блок??. И не става ли първа степен пожаро опасен.Нека някой компетентен даде обяснение.
    • Гр
      гражданка
      19 -5
      14:24, 3 апр 2017
      Прав сте ежко,това не е саниране за което се говореше,а само нова опаковка на блока.
    • Ah
      aha
      7 -13
      14:29, 3 апр 2017
      Според твоите разсъждения и новото строителство е... Виж коментара
    • Са
      Саниран
      11 -2
      17:07, 3 апр 2017
      Прогнозната продължителност на живот на панелните блокове е 50 години.
      При техническото обследване , поне на нашия блок , фирмата провери състоянието на металните елементи с ултразвуков уред.Състоянието на арматурата и бетона е добро и няма отклонения. Единствено земетръсно не отговаря на съвременните изисквания , но няма начин.За блока е предвидено конструктивно укрепване , което ще се изпълни при санирането.С поставянето на външна топлоизолация и затваряне за влага на фугите , с новата хидроизолация на покривите , асансьорните шахти и др безспорно се намалява атмосферното влияние върху конструкцията , което удължава и живота на сградите. получава се енергиен и технически паспорт и т.н.
      Сградата не става по пожароопасна , отколкото е била. В изолацията се вграждат пояси от каменна вата за прекъсване на горенето и т.н. Така , че и ма ефекта безспорно.
  • 6
    Са
    Саниран
    7 0
    18:16, 3 апр 2017
    Хасково нет проверете на колко от санираните блокове се поставя каменна вата , която при евентуален палеж да ограничи изгарянето на цялата изолация. На половината изпълнителите я спестяват поради икономия, другия им номер е да се грундират само лицевите части от към булевардите а от задните части да се пести
    • Са
      саниран 1
      1 -1
      19:18, 3 апр 2017
      А вие къде бяхте през това време. Имате право да се оплачете директно в общината.
  • 7
    26
    26874
    7 -2
    18:44, 3 апр 2017
    Стига, бе, хора, естествено , че блоковете стават по- красиви и може би по- енергийноефективни. Въпросът обаче е, че това не е безплатно. Пак хората си го плащат. Всички ние с данъците си ще го плащаме. Тогава какво ще ми се тупат от партията в гърдите, че санирали блоковете. Принудиха цяла държава - 7 млн. данъкоплатци , да плащат ремонтите на 1/3 от населението. За санирането са само тези, които ще си санират блока/ то и те не са за упрекване, повечето хора едва свързват двата края, как да не се радват/. А всички останали, дето ще им плащаме?! Тогава да компенсират с отпадане на някакви данъци за живеещите в сгради, които няма да се санират.
  • 8
    Са
    Саниран
    4 0
    20:01, 3 апр 2017
    Санирането по принцип е хубаво нещо, но ако се спазва проекта. Там е работата , че при нас не се спази от фирмата, която изпълняваше санирането. Вместо каменна вата се постави минерална вата, алуминиевата входната врата не се изработи по проект и е много нестабилна,вместо триплексовото стъкло на терасите на стълбището, ни боядисаха ламарините, които ние бяхме поставили.Дебелината на стериопора не навсякъде отговаря на стандарта и редица други неща, които не мога да изброявам.Иначе външния вид е перфектен.Апелирам към тези на които им предстои саниране, да си отварят очите и да изискват да се спазва проекта.
Последни новини