От х:

Днес в x:

Подпомогнаха еднократно трима болни жители на Димитровград

Eднократна финансова помощ нуждаещи се от лечение лица бе гласувана на сесия на ОбС- Димитровград. Помощта е в размер на една минимална работна заплата.

По 420 лв. бяха отпуснати съответно на мъж и жена от Димитровград, страдащи от психично заболяване.Те са безработни, нямат близки, които да се грижат за тях и не могат да покриват ежедневните си разходи, мотивират се от Здравната комисия съм местния парламент. Еднократна помощ бе гласувана и за още един мъж от Димитровград, който се лекува от злокачествено заболяване на белия дроб.

Финансовата помощ в размер на една минимална работна заплата се отпуска по Наредба №30 на Общинския съвет. Право на нея имат лица с постоянен адрес в община Димитровград и страдащи от тежко заболяване, чието лечение не могат сами да си позволят.

Желаещите да кандидатстват трябва да подадат набор от документи в кметството. Сред тях документ, доказващ заболяването, рецепта от лекуващ лекар, документи за разходите за лечение, а също и искане за подпомагане, адресирано до председателя на ОбС. Повече информация може да се намери на сайта на Общината.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини