От х:

Днес в x:

Паркът на „Бяло море“ тъне в разруха и се превръща в сметище

    Паркът на улица „Бяло море“ в Хасково е потрошен и тъне в забрава. За състоянието на детската площадка край заведението сигнализира читателка на Haskovo.net. “Изпращам ви снимки от парка на ул."Бяло море", за да видите в каква мизерия играят децата ни.“, пише в сигнала Веси Паскова. Тя моли за съдействие, тъй като се опасява, че паркът ще се превърне в сметище.

    Репортерска проверка установи, че паркът наистина е изоставен и занемарен. Оградата е потрошена, изпочупени са и гипсови фигури, на много места има и изхвърлени боклуци.

    Оказва се обаче, че община Хасково, която е собственик на терена, не може да предприеме ремонти на детската площадка, тъй като за имота се води съдебен спор. Наемателят на заведението обжалва пред съда заповедта на кмета за изземване на парка. Още миналата година кметът Добри Беливанов издаде заповеди за прекратяване договорите на четири парка, сред които беше и този на „Бяло море“. Неговият наемател единствено хлопна кепенци на бистрото, което и досега не работи. Другият, на „Мадара“, пък вече има нов наемател. За останалите два - „Глинени гърнета“ и „Арменци“ също спорът е в съда.

    Мотивът на градоначалника за изземване на четирите парка бе, че според инспектиращите от нарочна общинска комисия наемателите са презастроили допустимата по закон площ.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Гр
      гражданка
      36 0
      08:55, 30 мар 2017
      Някога бащите правеха катерушки за своите деца, майките почистваха и създаваха цветни градинки, днес децата знаят как се правят деца, но не и как се сеят цветя.

      Ако имате възможност да пътувате (в което не се съмнявам) може да видите, че в "белите" държави има детски центрове, в които учат ДЕЦАТА как да сковат или да разглобят различни неща, тоест учат ги да използват различни инструменти. Ние сме силни в критикарството.
      • El
        Elka
        3 -1
        11:36, 30 мар 2017
        А снимките от днес ли са? Щото днес не изглежда точно така парка, стари снимки пробутвате
    • 2
      Gu
      Guesto
      15 -2
      09:02, 30 мар 2017
      Крайно време е този парк да се оправи сигурно остана последен в града в това положение срамота
    • 3
      66
      66666
      17 0
      10:13, 30 мар 2017
      Какво значи "изоставен и занемарен" нима някой е длъжен да изчисти строителните отпадъци на някой който е решил да ги изхвърли в парка или под поддръжка разбирате някой да ходи след пияните и дрогирани хърлювци и да поправя пейки огради люлки пързалки ?????? И да го ремонтират ще стане същият понеже културата на хората е твърде ниска
    • 4
      Ан
      анализ на ланския сняг
      16 -4
      10:15, 30 мар 2017
      Целият град тъне в разруха и е сметище - вие за един парк говорите... Дьдо пролет пукна, излизай от зимен сън!
    • 5
      Вс
      Всевишния Кенанец
      14 -3
      10:39, 30 мар 2017
      всички паркове сапрезастроени само на Лебеда и пред Зала Дружба има някаква концепция...всичко останало е сковани дървени навеси, преградени на места с гипсокартон и винили, вместо стъкла....всички тези САЛМИ и КОЛИБИ са за събаряне....
    Последни новини