От х:

Днес в x:

Отварят Паскалевата къща за Дните на Хасково, ученици залесяват двора й

Изображение 1 от 2

    Един от най-красивите архитектурни исторически обекти в Хасково -Паскалевата къща отново ще приема посетители в целия си блясък. От Регионалния историческия музей в града се надяват това да се случи по празниците на Хасково през септември.

    От днес започна и същинският ремонт във възрожденския дом. Обновяването тръгва от двора на къщата. То е финансирано с 2 000 лева, които музеят получи по дарителската програмата на банка.

    През следващата седмица, която е посветена на гората, ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково ще залесят с декоративни дървета двора на едноименната къща, информира директорът на РИМ Пенко Добрев. След около две-три седмици ремонтът на двора трябва да приключи.

    Обновяване започва и на фасадата на къщата. То ще се случи по вече разработен проект на община, за който има осигурени около 22 000 лева. Получено е и съгласуване от Министерството на културата.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Г-
      Г-н Генчев
      8 0
      16:28, 29 мар 2017
      Браво !
    • 2
      В.
      В.Илиева
      7 -1
      19:30, 29 мар 2017
      Чудесно! Преди много години в тази къща беше практиката ми по екскурзоводство. Експозицията беше богата и интересна, дворът беше поддържан и привлекателен за посетителите! А те бяха много! Жалко, че толкова дълго всичко в Паскалевия дом беше занемарено, западнало и недостъпно .
      Браво за инициативата!
      Ето ни една прекрасна новина на фона на заливащите ни отвсякъде и до болка втръснали ни сведения за партии, гласове, кражби, убийства и рекети!
    • 3
      Ми
      Мисулимец
      1 0
      20:43, 18 май 2017
      Сва в дясн0 е ром(почитател на папата) и не е от учениците, които уж работят тук, а не се виждат.

    Още новини

    Последни новини