От х:

Днес в x:

Преустройват магазин в денонощна аптека в Димитровград

Започна преустройството на търговският обект, за който от миналото лято се коментира, че ще се превърне в денонощна аптека в Димитровград. Той се намира на бул."Д.Благоев" на ъгъла на блок №9. От седмица насам там вървят ремонтни дейности, като се оосигурява достъп от единия край, показа наша проверка.

Потърсихме за коментар собственикът Недялко Атанасов, който потвърди, че предстои разкриването на денонощна аптека на това място. Атанасов отказа да се ангажира със срокове кога аптеката ще отвори врати. Поясни, че процедурата по издаване на нужните документи е дълга и отнема доста време, но бе категоричен, че се работи по въпроса.

Според прието в края на юли 2016 г. решение на Общински съвет - Димитровград, трябва да се изградят стълби за достъп към обекта. На същото заседание стана ясно, че частен предприемач се е ангажирал с разкриването денонощна аптека. В решението бе записано още, че подхода към приземния етаж ще бъде от юг, предвидено е и съоръжение за хора с двигателни проблеми.

Припомняме, че в града няма денонощна аптека, след като единствената подобна - на бул."Трети март" прекъсна нощна дейност през май 2015 година. Темата периодично вълнува димитровградчани в социалните мрежи, а при нужда хората търсят лекарства в съседно Хасково.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Йо
    йокин
    2 -2
    21:08, 30 мар 2017
    Измряхме,докато я открият.
  • 2
    То
    Тодор
    0 0
    16:35, 2 апр 2017
    Че то и сега си има стълби от южната страна. Като гледам новите стълби се стоят от изток.
Последни новини