От х:

Днес в x:

Собственикът на опасната сграда на ул.„Аида“ започва обезопасяването й

След проверка от общината, е издирен собственикът на къщата на ул. „Аида“, за която читатели на Haskovo.net сигнализираха, че се разпада и е опасна.

Вчера минувачи заснеха постройката, отломки от която имаше стоварени по улицата. Хората от квартала подадоха сигнала до медиите с опасение, че може да се стигне и до инцидент около паянтовата сграда.

След огледа на място и проверка на архивите, собственикът е изяснен. Той е издирен и са му връчени предписания. Засега няма наложена глоба, но ако в срок не обезопаси сградата и това ще се случи, уточниха от администрацията. Притежателят на рушащото се здание е уверил, че още днес ще вземе необходимите мерки, които са отбелязани в предписанията, дадени му от експертите.

Хора от квартала обаче предполагат, че вероятно той само ще обезопаси терена около къщата, но няма намерение да я ремонтира. Комшиите говорят, че заради спорно място със съседен имот това здание е оставено на саморазрушение.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ма
    майка
    4 -1
    12:51, 28 мар 2017
    Медиите да отидат и до градината на Добруджа, да и видят мазилката как пада в двора където играят децата.
  • 2
    Ор
    Орел Ивомиров
    5 -4
    13:37, 28 мар 2017
    ама не ни занимавайте със сигнали само-като пада мазилка я почистете или запишете чавето си в друга градина, най близка такава ви е в Орфей!
  • 3
    Ke
    kett
    3 0
    20:25, 28 мар 2017
    Не е само до почистване на мазилката : по Добруджа има поне 5 къщи, които се рушат и от общината не потърсват собствениците им . Едната е небезизвестната къща , пълна с тумба ц***** и проститутки, които плашат децата с редовните си побои и скандали.Идвала е полиция и нищо.Единственото решение е такива къщи да се събарят, за да не се нанасят в тях и да правят мизерии.
  • 4
    Ха
    Хасково
    6 0
    08:00, 29 мар 2017
    Аз искам да знам какво ще стане с бившата МАРСА ?
    • Ор
      орел ивомиров
      1 -1
      08:57, 29 мар 2017
      Не може да намерим собствениците на марса-не ни занимавайте и без тва сме много натоварени в общината!
Последни новини