От х:

Днес в x:

Хасковлии: Общината да се погрижи за бездомните кучета в града

Изображение 1 от 4

    „Общината да си изпълни задълженията и да изгради приют“. Този отговор са посочили 51.1 процента, 339 читатели, от общо гласувалите в анкетата на Haskovo.net 663-има. Въпросът беше „Как да се справим с бездомните кучета в Хасково?“

    38.9 на сто от гласувалите в анкетата или 258 читатели пък са предпочели отговора „Няма смисъл да се харчат грешни пари, бездомните кучета да се убиват“.

    10 на сто или 66 пък са посочили отговора „Трябва да вземем нещата в свои ръце и да решим проблема преди да е станала голяма беля“.

    Проблемът с бездомните кучета в Хасково се изостри през тежката зима, а само преди дни бе поредният инцидент. Домашният любимец на младо семейство се отрови в самия център на Хасково, до паметника на Капитан Петко войвода. Малко преди това няколко бездомни животни бяха отровени в Кенана. На входа на парка има и ръкописна табела, която предупреждава за разхвърляна отрова. Мнозина се притесняват, че може да стане инцидент и с малки деца.

    Това изостри тона между защитниците на животните и хората, които смятат, че мястото на кучетата не е по улиците. Вече се чуват дори призиви за саморазправа.

    Така проблемът вече не се отнася само до животните, но и до хората. Общината трябва да вземе незабавни мерки, преди да се е стигнало до неприятни инциденти, и то не с кучета, а с хора, смятат мнозинството от хасковлии.

    Междувременно семейството, чийто домашен любимец намери смъртта си от отрова в центъра, започна разлепването на предупреждения за отрови в различни части на града.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Къ
      КЪНЬО РАДАНОВ
      15 -2
      08:56, 28 мар 2017
      Демокрацията мили деца изисква демократични решения и демократично отношение, трябва да има приют за бездомните кучета и приют за бездомните хора, но затова са необходими пари и данъчна култура, вместо да крием пари за данъци да ги дадем, но понеже голяма част от представителите на капитала а и обикновените хора се скатават, резултатът е този-натровени кучета, страх за здравето на децата и в крайна сметка хаос-ако можете спрете го-успех!
    • 2
      Ре
      рена
      15 -3
      10:27, 28 мар 2017
      Идете го вижте бе, приюта почти е готов. Пък отровата... защо собствениците си разхождат животинките и им позволяват да акат и чишкат в градинките- това със сигурност е забранено. Вие видяли ли сте някой кучелюб да прибира след домашния си любимец произведенията му?? АЗ не
      Културата ни лисва, иначе обясняваме как е на запад .ама там всеки собственик на куче си носи специални торбички и си събира акитата след животинчето. Освен това се разхожда само во пределените зони. Ама кой от вас всеки ден от " орфей4" например или от центъра ходи два пъти дневно до Кенан и ямача да си разходи кучето...няма такъв пуска го в градинката пред блока мож е ина детската площадка и тоя си го прави на тоалетна ама на стопанина не му пука. Жал ми е за кучо до паметника капитан пепко дето умря обаче там що го разхождат..... ако сега ги натиснат с глоби голямо пищене ще е ама българина сама така се вкарва в пътя като му земеш пари
      • Xm
        xm
        1 -3
        12:10, 28 мар 2017
        Ей, аман от прости хора бе!!!! Ти културната рена, на колко хора направи забележка, като ги видя да не събират изпражненията след любимците си? Или си мълчим, като видим, а после плямпаме по форумите. Аз винаги събирам след кучето си, ела да ме видиш, ако искаш!!! И чети наредбите на общината. Кучето може да ходи на всички обществени места със стопаните си, но на повод и в зависимост от породата с намордник. Как да стигне хайвана до зоната определена за кучета, да прелети ли, или как да го заведеш до ветеринар?? Мислете малко с тия глави де, щото на някои и за красота не стават :)))))
    • 3
      Големи чорбаджии са хасковлии, щом искат общината... Виж коментара
      • См
        Смотана работа
        7 -4
        11:47, 28 мар 2017
        Хем искате да няма кучета по улиците, хем не искате да се харчат пари за приют.. Угода за вас няма.
      • Xm
        xm
        4 -2
        12:33, 28 мар 2017
        кат нещеш приют, га та апят кучетата да ни ривеш
    • 4
      Ни
      Никодимчо
      7 -1
      12:09, 28 мар 2017
      Грижата за кучетата е грижа за хората. Да се противопоставя едното на другото е селски примитивизъм. А общината е длъжна да си гледа работата - контрол за регистрация, ваксини, алеи, намордници и данъци за домашните, и грижа за бездомните. И всички трябва да са кастрирани - който не е съгласен, нека плаща много по-висок данък, като за разплодно животно.
      • Xm
        xm
        2 -2
        12:36, 28 мар 2017
        хубаво им го каза, ама няма да те разберат :) празни глави :) те не четат закони и наредби, за тях дядо Добри няма вина
    • 5
      Ви
      Видово сбъркани
      2 -4
      12:24, 28 мар 2017
      Защо не искате тогава лагери за бежанци? Те даже не са от друг вид, а са хора.
    • 6
      Jo
      John
      4 0
      13:19, 28 мар 2017
      дядо Ви Добри ИМА вина, 2 години се почесва където не го сърби, ама сега да си свърши и работата до края като подкани данъчните и общинска полиция за проверки на нерегистрирани кучета. има и още, 10-те лева данък са крайно недостатъчни, а безхаберието от години ще натовари бюджета с непредвидени разходи и затова да увеличи този данък двойно, а за опасните породи може и повече, да проверят и по селата!

      п.с. за мрънкащите кучелюбци - за кастрираните не се дължи данък, данъка е заради вашето лицемерие!
    • 7
      Ко
      Кой не скача е червен
      2 0
      17:29, 28 мар 2017
      Дядо Ви Добри хич му не пука на ЧОКАРА сега след успеха на гербовете та.ой е БЕТОНИРАН до края на мандата а може да поиска и нов мандат така че слагайте си НАМОРДНИЦИ на кучетата за да живи и здрави
    Последни новини