От х:

Днес в x:

Колективен съдебен иск срещу Microsoft заради Windows 10

Потребителите съдят софтуерният гигант за това, че доброволният или недоброволният ъпгрейд до Windows 10 е довел до неправилна работа на компютрите и до загуба на важни данни.

Група потребители от Илинойс подадоха съдебен иск в Чикаго срещу корпорацията Microsoft заради обновяванията на Windows 10. Според иска, обновяванията за Windows 10 са причинили ущърб на компютрите и записаните в тях данни, вследствие на което те са изгубили прекомерно много време.

Според някои ищци, Microsoft е представил продукт (Windows 10), „неподходящ за използване за целите, за които подобните продукти са предназначени„. В съдебния иск директно се казва, че конфигурацията и описването на обновяванията не съответства на указаното в лицензионното споразумение.

Ищците са подали колективен съдебен иск, понеже обновяванията на Windows 10 засягат всички жители на САЩ.

По-конкретно, в иска се описват три случая. Г-жа Уотсън се оплаква, че нейната ОС Windows автоматично се е обновила без нейното съгласие. По време на инсталирането е възникнала грешка и Уотсън е загубила част от своите данни, необходими в ежедневната работа. Наложило се да извика и заплати на специалисти, които да възстановят изгубените данни, както и да закупи нов компютър.

Вторият ищец доброволно е инсталирал обновяванията, но след това програмите в неговия компютър престанали да работят. Той изгубил време и пари за възстановяването на своите данни.

Третият ищец, г-н Голбърг, се е съгласил на обновяване до Windows 10, но му е омръзнало в продължение на 6 месеца да вижда прочутото напомняне за обновяване. Инсталирането на обновявания е увисвало три пъти и той е бил принуден да вика специалисти.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини