От х:

Днес в x:

Огромни опашки и брожения за вота в Турция

Огромни опашки от избиратели се извиха в ранните часове на изборния ден в Турция. Избухнаха скандали. Подаден е и сигнал за изборно нарушение.

Хората започнаха да се събират пред една от изборните секции още от 6:30 часа сутринта и да пазят реда си. Голяма е и опашката от хора пред консулската ни служба в Анкара, съобщава Нова телевизия. 

"В първата секция, наред с представителите на СИК, има и млади мъже, застъпници и наблюдатели и представители на определена политическа сила. Те бяха без баджове, въпреки че това е изискване на ЦИК", разказа репортер на телевизията. 

Започнаха и първите скандали във връзка с попълването на декларациите за гласуване. Те се попълват вътре, на място и се полага подпис пред членовете на секционната избирателна комисия. Това обаче затруднява работата на комисията и забавя хората. 

"В първа секция в Турция се говореше на турски език. Застъпници и наблюдатели даваха инструкции на хората, които гласуват. Бяха се оформили на практика две опашки – на хората, които вече са гласували и чакат да си вземат документите и втора – на хората, които трябва да попълват декларации", разказват очевидци. 

От втора секция ще бъде подаден първият сигнал за изборни нарушения заради това, че не са създадени условия да се попълват декларации от повече от един човек, с което изключително много се бави опашката. 

По неофициални данни посланикът ни Надежда Нейнски не е в Турция. Според източници от МВнР тя ще се върне в Турция след изборите, като реакция на намесата на турски политици в изборите у нас.

Ако се окаже, че тя към този момент не е тук, това е прецедент за изборите - да се проведат без присъствието на посланика.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Х
    х
    3 -2
    10:16, 26 мар 2017
    България на българите!!!
  • 2
    Не
    ненормална работа
    2 0
    12:21, 26 мар 2017
    Говорело се на турски ????А на какъв език да се говори мили ми журналисти???Нима гласуващите в Испания Англия,Белгия и ред други държави говорят на испански или английски.престанете с вашите демагогии за крив национализъм.Нито един българин не говори на някакъв друг език в чужбина ...нито в къщи ,нито по улиците.освен на български така ,че освен да накараме цялия свят да проговори само на български ???????

Още новини

Последни новини