От х:

Днес в x:

238 876 от областта избират новите 8 депутати за Хасково

238 876 са избирателите в Хасковска област, които могат да упражнят правото си на глас на днешните парламентарни избори.С вота си те ще определят новите 8 депутати за региона, които ще представляват в Народното събрание и да управлява държавата.

Избирателите в областта ще упражнят правото си на глас в 474 секции, като са осигурени общо 264 700 бюлетини.

За днес от община Хасково осигуриха безплатен транспорт за улеснение на избирателите от кв.“ Орфей“, които на предишни избори гласуваха в секциите в ОУ “Шандор Петьофи“. Поради ремонт на училището изборните секции са преместени в  ПГДС „Цар Иван Асен втори“.

Заради ремонта в ОУ “Св. Иван Рилски” секциите се местят в съседната сграда на ПГЛП “Райна Княгиня”. Двете СИК от бившия пионерски дом също се местят в сградата на бившето училище „Христо Ботев“.

От ОД на МВР съобщиха пък, че 450 полицаи и пожарникари ще се грижат за обществения ред в деня на вота. Открити са и денонощни линии за получаване на информация от граждани. Специален щаб в ОД на МВР-Хасково ще ръководи и координира работата на дирекцията. Щабът поддържа връзка с всички поделения на МВР на територията на област Хасково и с всички организации, имащи отношение към вота.  Създадена е оптимална организация за получаване и отработване на сигнали за нарушаване на обществения ред, подготвяно или извършено престъпление, включително и при нарушения, свързани с изборния процес. Полицейските служители ще извършват незабавни проверки по всеки постъпил сигнал, като събраните материали са докладвани в ОИК и Прокуратурата, увериха от полицията.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини