От х:

Днес в x:

Сайт показва на българите в чужбина къде могат да гласуват

Сайт информира българите в чужбина къде може да гласуват извън България, съобщи БНР. На него се предлагат отговори и на най-важните въпроси, свързани с предсрочните парламентарни избори утре. Интернет страницата се поддържа с подкрепата на Временните обществени съвети на българите в чужбина.

В интернет-портала могат да бъдат открити местата и адресите на изборните секции в чужбина. В неделя от 7 до 20 ч. местно време българските граждани ще могат да упражнят правото си на глас.

В сайта може да се намери информация за бюлетината за гласуване зад граница и защо за разлика от България, в чужбина няма възможност да се гласува с преференции. В сайта могат да се намерят и полезни съвети за това, как да се спести време в изборния ден.

Сайтът за българите в чужбина напомня, че гласуването на изборите според Изборния кодекс е задължително, но няма санкции за тези, които са пропуснали да дадат своя вот.

В информационния портал има обобщени линкове към платформите, клиповете и презентациите на кандидат-депутатите на 25-те партии и коалиции, както и какви са посланията им към българите зад граница.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини