От х:

Днес в x:

Наздраве! В Хасково и Димитровград алкохолът разрешен в изборния ден

Тези, които имат повод да вдигат наздравици в изборния ден - на 26-ти март в Хасково и Димитровград, ще могат да го направят абсолютно законно. В областния център и втората по големина община в региона кметовете Добри Беливанов и Иво Димов се показаха ларж и не издадоха заповеди за забрана за продажбата на алкохол в деня на вота. Това обаче не е прецедент в нито един от двата общински центрове. В Димитровград, където в предходни години в ден на избори е бил затварян и Неделния пазар, тържището ще работи сега.

По-строги относно темата с алкохола обаче се оказаха управниците на другите две големи общини в региона-Харманли и Свиленград. В Харманли кметицата Мария Киркова с желязна ръка тропа по масата за консумацията на спиртни напитки от хората в общината докато избират представители за следващия парламент.

В заповедта на кметицата се забранява продажбата и употребата на алкохолни напитки в магазините, заведенията за обществено хранене и развлечения и на обществени места от 23 ч. на 25 март до този час на следващия ден. Забрана има и за провеждането на масови прояви, които биха създали предпоставки за нарушаване на обществения ред в предизборния и изборен ден.

В Свиленград градоначалникът Георги Манолов е разписал забрана за продажбата на алкохол в заведения и магазини, но поне там булките ще са усмихнати, защото в кметската разпоредба е оставена вратичка за провеждащите се в изборния ден сватбени тържества, на които алкохолните напитки не са под възбрана.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    гого
    1 0
    08:54, 26 мар 2017
    Това само доказва,че на Хасково кмета е с много ниско ниво..Жалко за хасковлии.
Последни новини