От х:

Днес в x:

Британската полиция освободи 6 от 10-те задържани

Британската полиция освободи без обвинения шест от десетте задържани за атаката близо до парламента в Лондон, предаде Асошиейтед прес.

Шестте лица, две жени и четирима мъже, са арестувани в Бирмингам, където доскоро живеел и атентаторът Халид Масуд. Всички те са задържани по подозрение за подготовка на терористични актове.

Четири души остават в ареста, пише БТА.

Полицията предполага, че Масуд е действал сам, но иска да разбере дали има други, които са му помогнали да подготви атаката.

Британският министър по въпросите на Близкия изток и Африка Тобаяс Елуд, който оказа първа помощ на наръгания при атентата полицай, беше удостоен с почетно звание от кралица Елизабет, съобщи политическият кабинет на британския премиер, цитиран от Ройтерс.

Елуд заедно с министъра по въпросите на сигурността Бен Уолас, взел дейно участие в координирането на реакцията на британската държава на атаката, бяха назначени за членове на така наречения Таен съвет - орган, който съветва монарха още от времето на норманите и се състои от високопоставени политици, съдии и епископи

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини