От х:

Днес в x:

"Ислямска държава" пое отговорност за избиването на руските войници в Чечня

Терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава") пое отговорност за нападението срещу руската военна база в Чечня. Това съобщиха от разузнавателната група SITE, която наблюдава комуникациите на терористите, цитирани от "Франс прес".

Шестима нападатели щурмуваха "военна база на руската Национална гвардия близо до село Наурская в северозападната част на Грозни в Чечня", се посочва в изявление на ДАЕШ, като се допълва: "Те се биха с онези в базата с малокалибрени оръжия в продължение на няколко часа."

В изявлението се отбелязва още, че всички нападатели са загинали по време на атаката, при която загинаха шестима руски войници.

Припомняме, Русия съобщи, че шестима руски войници са били убити, докато успешно са отблъсквали атака на екстремисти във военна база в Чечня. 

Москва проведе две войни със сепаратистите в мюсюлманската република след разпадането на СССР през 1991 г. Северен Кавказ продължава да бъденестабилен район заради високата безработица и корупцията, които тласкат младите хора към радикалния ислям.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини