От х:

Днес в x:

С духова музика, концерт и коктейл отбелязаха празника на училището в Дебър

    Основно училище „Георги Караславов“ отбеляза своя празник. Той започна с изненада за гостите – посрещане с духов оркестър пред входа на школото и завърши с коктейл за участници и зрители на тържествения концерт.

    Сред гостите бяха колеги и приятели от други учебни заведения от Първомай и Пловдив, родители, бивши възпитаници и учители от училището.

    Специално подготвената програма беше открита с тържествено слово на директора Тонка Будакова. За училището тя напомни, че „… Обединява ни с онова нещо, позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите и се пази, и носи само в сърцето.“

    За ползотворното сътрудничество през тази учебна година, поздравителен адрес към учителите и учениците имаше и от Районен съд – Първомай.

    Първи на сцената се изявиха децата от Детска градина „Пролет“, които през есента ще прекрачат прага на училището като първолаци.

    Представиха се и учениците театрални клубове – по-малките с ръководител Атанаска Кирева разказаха съвременен вариант на „Дядо и ряпа“, а по-големите – възпитаници на Лиляна Запрянова, играха първо действие от незабравимата „Криворазбрана цивилизация“.

    Изключително впечатление направи Здравка Ангелова - талантът, който тя притежава, може  да я превърне в голяма музикална звезда, бе единодушна публиката.

    В тържеството се включи и духовият оркестър с ръководител Георги Маринов.

    Концертът завърши с танцова композиция "Това е България", изпълнена от децата от клуба „Песни и танци на народите“ с ръководител Петя Павлова. 

    Тържественият концерт бе дело на Северина Панайотова, Янка Начева и Лиляна Запрянова

    Освен с артистичност и организаторски способности, учителският колектив впечатли с кулинарните си умения – коктейлната маса беше отрупана с вкусотии, приготвени от всички, но подредени с изключителен усет, майсторство и внимание към детайла от Мария Танева.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини