От х:

Днес в x:

Още един от ранените в атентата в Лондон почина

Броят на загиналите при терористичното нападение в Лондон достигна петима души, след като 75-годишен мъж почина от раните си в болница, съобщи полицията, цитирана от ДПА.

"Мъжът бе хоспитализиран след атаката и тази вечер бяха изключени животоподдържащите му системи", каза говорител на полицията.

Четирима от загиналите са жертви на атаката, а петият е убиецът, който по информация на полицията се казва Халид Масуд и е роден във Великобритания, отбеляза Ройтерс. Ранени бяха близо 40 души от 11 страни.

Халид Масуд е бил известен на полицията и има криминално досие, но не е бил разследван за тероризъм, съобщи Ройтерс, като цитира полицията.

52-годишният Масуд в миналото е бил признаван за виновен за нападения, включително тежки телесни повреди, притежаване на оръжия и нарушения на обществения ред, но не за деяния, свързани с тероризъм.

Отговорност за нападението вече пое терористичната групировка „Ислямска държава“, но засега се предполага, че Масуд се е радикализирал във Великобритания.

„Няма да ни победите! Нашите ценности ще надделеят. Имаме просто послание – не ни е страх!”, обърна се към терористите британският премиер Тереза Мей.

До момента за нападението са задържани осем души, а нивото на терористична заплаха във Великобритания остава „сериозно” – това е втората най-високата степен на тревога.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини