От х:

Днес в x:

Млади журналисти представиха новия вестник „Приятели плюс”

    Автори и гости се събраха в Общински детски комплекс, където бе представен новият брой на възстановения миналата година ученически вестник „Приятели плюс”. Изданието е създадено от участниците в клубовете по журналистика и фотография и излиза в рамките на проекта „Месец на Америка в Кърджали”.

    И тази година младежите са избрали теми, които ги вълнуват и интересуват като любовта, трафикът на хора, борбата с наркоманията. Публикувани са и спомени на възпитаници на ОДК,

    вече заминали да учат в престижни български и световни университети. На представянето на „Приятели плюс” младите журналисти разказаха вълнуващи моменти от подготовката на броя и споделиха впечатленията си от срещите си с интересните хора, които са интервюирали.

    Гости на тържеството бяха Веселина Тихомирова, зам.кмет на община Кърджали и Гроздан Колев, директор на Регионалния инспекторат по образованието, журналисти и приятели на ОДК.

    Младите автори получиха похвали и чуха окуражителни думи.

    След презентацията на вестника, Валентина Иванова, председател на Дружество „Приятели на САЩ”, връчи грамоти на първенците в Ученическия конкурс за превод от английски език, проведен през февруари.

    Представянето на ученическия вестник бе последната проява от тазгодишния Месец на Америка, организиран от Дружество „Приятели на САЩ”, Посолството на САЩ и Община Кърджали.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини