От х:

Днес в x:

Баща продал дъщеря си за булка на разсрочено плащане. Преглед на печата

"Труд"

Баща продал дъщеря си за булка на разсрочено плащане

49-годишен мъж от Луковит бе осъден, след като взел близо 1500 лева откуп на вноски за дъщеря си. До присъдата се стигнало след споразумение с Районна прокуратура-Луковит, съобщиха днес оттам.

Иван Е. признал, че през 2015 г. получил 800 лв. от Сашо М. (25 г.), за да разреши на 15-годишната си щерка да заживее съпружески с него. Последвало доплащане на уговорената сума - на 26.10.2015 г. взел още 538 лв., а на 1 декември - 125 лв.

"Стандарт"

Ердоган нагази в изборите ни

След като се скара с половин Европа, Ердоган нападна и България. Турският президент си позволи да ни обвини, че у нас се пречи на изселниците да гласуват. "От една страна, България твърди, че защитава европейските ценности като европейска държава, но от друга страна - упражнява натиск върху хората от турски произход, за да не гласуват според своите предпочитания. Кое тук е европейското", обяви Ердоган. А правителството му даде 11 дни административен отпуск на изселниците, за да агитират и гласуват у нас в неделя.

"България не дава, но и не приема уроци по демокрация, особено от държави, които не спазват върховенството на закона", отговори на Ердоган българският президент Румен Радев.

"Монитор"

Плащаме 200 млн. лева за протези и пирони

Близо 200 млн. лв. годишно доплащат българските пациенти за медицински изделия, които не се поемат от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). В това число влизат пирони, протези и различни видове импланти. Болните и техните близки са принудени не само да си ги купуват, но и да поемат за своя сметка и поддръжката им, като се започне от консумативи и се стигне до ремонти, съобщиха лекари за "Монитор".

"Сега"

Кандидат-депутати са засечени в активна изборна търговия

Кандидати за народни представители са замесени в купуването на гласове за парламентарните избори, които предстоят в неделя, съобщиха МВР и прокуратурата. Всички заподозрени обаче са с имунитет срещу наказателно преследване и не могат да бъдат нито разследвани, нито подслушвани без разрешение на Централната избирателна комисия (ЦИК).

"Дума"

Не ги разочаровайте!

Толкова е красиво предизборно да ти обещават светло бъдеще, че просто сам да си завидиш. Особено когато в своето добре платено ефирно време, за малко открити на слънце парникови политици сипят щедро обещания за благоденствие под сянката единствено на своите партии. Все едно народът български е току-що напуснал вътреутробното си развитие и няма памет за близкото минало. То не са отново завършени магистрали на Север, то не е благоденствие с високи заплати и пенсии.

"Капитал дейли"

Предизборен Eastern, не Easter

"Селяните винаги печелят" е финалната реплика от "Великолепната седморка" и една от идеите в брейнсторминга за заглавие на корицата за този предизборен брой. Но в България селяни и "жълтопаветници" са определения, свързани със силни комплекси и емоционални заряди. Освен това не се очертава нито едните, нито другите да са печеливши след изборите в неделя. Други номинации от уестърн заглавията бяха "Гадни копилета" (Inglorious Basterds), "Великолепната шесторка" и "За няколко (долара) места повече". Това споделяме за развлечение и закачките свършват тук.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини