От х:

Днес в x:

Нов чип реализира гласови услуги и изкуствен интелект без достъп до интернет

Гласови услуги като Google Now и Siri са удобен начин да откриваме информация и да работим със смартфоните си като използваме единствено гласови команди. За да функционират тези виртуални асистенти изискват достъп до интернет, тъй като заявките ни се обработват от облачните сървъри на компаниите. Mythic е името на стартъп, който смята, че е разработил ефективно решение на този проблем. Новият чип на Мythic позволява този процес да се извършва локално във вградената памет на смартфона. 

Допълнителен софтуер се грижи за прецизността при разбирането на гласовите команди и осъществява необходимата връзка между програмата и хардуера, информира TechCrunch. Чипът на Mythic не се ограничава единствено до гласовите команди, но може да поддържа машинно обучение и алгоритми с изкуствен интелект без това да налага облачен сървър да обработва информацията. Този компонент използва не само невронни мрежи, но също така има ниска цена, компактни размери и консумира по-малко енергия от всички конкурентни продукти на пазара.

Мythic вече получиха необходимото финансиране от големи инвеститори, за да завършат разработката и да стартират производството на уникалния си чип. Ако всичко върви по план компанията планира да лицензира технологията за производителите на смартфони и мобилни джаджи, дронове, роботи и дори автомобили. Ще е интересно да следим как ще се развива този иновативен проект на Mythic. 

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини