От х:

Днес в x:

Владислав Панев „ДА, България“: Битката ни е за България да бъде свободна и просперираща!

 Хулите срещу нас от медиите на Пеевски са доказателство, че сме единствената алтернатива на мафията, заяви водачът на "Да,България" Владислав Панев.

- Г-н Панев, защо „ДА, България“ трябва да влезе в парламента?

- Защото „повече от същото“ не е опция, ако искаме България да бъде нормална и просперираща държава, със свободни хора и свободен да осъществява идеите си бизнес. Това няма как да се случи чрез основното меню, което ни се предлага. Нямаме нужда от лидери, които са свикнали да се държат като бащици и да разпределят порциите. Дори и те да имат добри помисли (в което силно се съмнявам), начинът по който смятат, че трябва да се управлява е коренно погрешен. Манията за контрол и обслужването на клиентелата на властта водят до това, че в момента средната заплата у нас е по-ниска от тази в Македония и Босна и Херцеговина. България заслужава много повече. Защото нито сме по-глупави от останалите народи в региона, нито сме по-малко предприемчиви. Ролята на ДА, България е да освободим хората и бизнеса от примката на обсебването на практически всички сектори на живота ни от управници и олигарси с феодален начин на мислене. Това може да се случи с постигането на реално върховенство на закона, електронно управление и работа на регулаторите в полза на хората. Всички други държави от нашия ранг постигат успешно тези цели и вървят напред. Само ние като че ли тъпчем на едно място, с корумпирани управляващи – клептомани. Трябва да преодолеем този модел и имаме сили да го направим. Тогава всички ние ще можем да осъществим плановете, идеите и мечтите си. За по-добро образование, по-високи доходи и по-успешен бизнес.

- Как вие можете да помогнете?

- Кандидатите на коалицията между Да, България, Зелените и ДЕОС са основно хора, които са постигнали нещо в живота. Нямаме типичните за останалите партии парашутисти или професионални политици. Нито един от нас не работи партиец. Целта ни е да изградим парламентарна група от доказани експерти и силни морални личности, които знаят точно какви реформи трябва да се извършат, за да постигнем целите си. Не сме хора на думите, а на делата. Помните, когато правителството на ГЕРБ, РБ и Патриотите торпилира съдебната реформа в края на 2015 година. Тогава нашият говорител Христо Иванов моментално подаде оставка от поста си на правосъден министър, за да покаже ясно, че няма воля нещата да се случат. Не са много хората, които се отказват от властта. Ние сме наясно, че промените не могат да се случат за 2-3 месеца. Но хоризонта ни е много по-дълъг, поне 10-15 години. През това време ще печелим и ще губим битки. Важното е, че имаме куража и опита да спечелим битката за България. Която не приключва на 26 март, а започва тогава. И битката не е кой ще управлява следващите 4 години. А на свободните, предприемчиви и достойни хора срещу срастването на мафията и държавата. Знаете вица, че само у нас мафията си има държава, това е клише, но за съжаление много близо до истината. Ясно е, че ще победим, въпроса е дали това ще стане рано или късно.

- Какъв резултат на 26 март смятате, че ще бъде успех за вас?

 - Ние вече успяхме да вкараме темата за корупцията и мафията в центъра на обществения дебат. Осветляваме истинските предизвикателства пред България, а не измислените от „професионалните“ политици и жълтата преса. Не ни интересува колко вдига премиера от лежанка или дали лидера на опозицията е на кон. Важно ни е хората, виновни за източването на КТБ да получат справедливо възмездие, както и отговорните за практическия фалит на българската енергетика да бъдат наказани. Не за друго, а за да не се повтарят тези золуми повече. Още по-важно е да създадем такива механизми на работа на регулаторите и съдебната система, така че източването на държавни активи да остане практика от миналото. Изключително предизвикателство е, защото повечето политици още живеят в 90-те години, когато грабежите на държавно имущество бяха норма. Колкото до резултата ни в неделя, очаквам да влезем в парламента с немалка група депутати, които наистина да започнат да случват нещата.

- Как се развива кампанията Ви в Хасковска област досега? -

- Супер интензивно и интересно. В регионът ни има страшно много предприемчиви хора, пълни с идеи, които създават работни места, строят фабрики и осъществяват мечтите си. Общуването с тях може да обогати всеки. Те много ясно осъзнават, че атаките от страна на медиите на Пеевски срещу „ДА, България“ са именно защото мафията се страхува от популярността ни. Няма причина иначе кандидатът от ДПС да харчи може би вече милиони лева за издаването на книжки, пълни с хули срещу нашите кандидати. А в същото време медиите му са пълни с хвалебствия към ГЕРБ, БСП и Патриотите. Очевидно е, че задкулисните договорки си действат с пълна сила и само не сме в състояние да хвърлим камък в блатото. И ще го направим. Изключително интересни бяха срещите с тенис легендата Мануела Малеева в Хасково и Димитровград. Хората се убеждават, че намеренията ни са чисти и патриотични, в смисъла, че изграждането на справедлива и просперираща България е над всичко. Обиколихме всички общини в областта и мога да ви уверя, че навсякъде е пълно с будни хора, независимо от етноса или религията им.

- Кои са основните предизвикателства пред България през следващите 4 години?

- Съдебната реформа е ключът към всичко. Хората трябва да бъдат сигурни, че жилището или бизнеса им няма да бъдат откраднати, за да са по-спокойни и да инвестират повече в бъдещето си. Преодоляването на проблемите с корупцията ще означава и по-високи доходи, и по-ниска безработица. И най-вече – само чрез изграждането на нормални и работещи институции и премахването на натиска върху бизнеса ще се преборим и с демографската катастрофа. Нямаме бъдеще ако продължаваме по този начин. Ще останем само необразована територия. Когато емигриралите основно на Запад наши сънародници видят, че нещата тук започват да се случват и пред тях се откриват чудесни възможности за развитие, тогава и голяма част от тях ще се върнат, за да участват в новото българско Възраждане. Но няма как да очакваме да го направят, ако страната ни продължава да се контролира от мафията. Все пак имат чувство за самосъхранение. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET
Последни новини